• امروز: 1404/04/10
  • آخرین بروزرسانی: 1404/04/10
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد:  پایان عملیات وجین در 95 درصد از شالیزارهای گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد: پایان عملیات وجین در 95 درصد از شالیزارهای گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از پایان عملیات وجین در 95 درصد از شالیزارهای استان خبر داد و گفت: شاهد انجام عملیات وجین در 225 هزار هکتار از شالیزارهای استان هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با اشاره به کشت برنج در سطح ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان اظهار کرد: در سطح ۲۲۳ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان ارقام محلی همچون هاشمی و علی کاظمی و جمشید جو و... کشت شده است.

وی با اشاره به کشت ارقام اصلاح شده در سطح ۱۵ هزار هکتار شامل خزر، شیرودی، فجر، هستی و...، افزود: در ۸۶ درصد از شالیزارهای استان معادل ۲۰۶ هزار هکتار، شاهد نشاء مکانیزه بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه عملیات وجین نیز در سطح 225 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان معادل 95 انجام شده است، تصریح کرد: برداشت مکانیزه با کمباین ویژه برنج در سطح ۲۱۷ هزار هکتار از شالیزارهای استان هدفگذاری شده است.

محمدی با اشاره به فعالیت بیش از ۳۰۰ هزار بهرهبردار برنج در استان گیلان، گفت: برنجکاران گیلانی سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک و حدود ۷۰۰ هزار تن برنج سفید تولید میکنند.

وی همچنین از فرصت دوباره شالیکاران گیلانی برای بیمه محصول برنج خبر داد و بیان کرد: شالیکاران تا دهم تیر ماه مهلت دارند از پوشش بیمه‌ای بهرهمند شوند.

عملیات وجین به از بین بردن علف‌های هرز در شالیزار گفته می‌شود و این کار با استفاده از ابزارهای دستی یا ماشینی انجام می‌شود و هدف اصلی آن، حذف علف‌های هرز است تا از رقابت آن‌ها با گیاهان اصلی (برنج) برای جذب آب، نور و مواد مغذی جلوگیری شود.