رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به برداشت محصول نیشکر در سطح اراضی صومعه سرا و لنگرود گفت: شکر سیاه تولید شده از نیشکر که در۲۰ کارگاه سنتی به دست می آید، از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار است و در قالب محصول سالم به دست مردم می رسد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با اشاره به آغاز برداشت محصول نیشکر در سطح مزارع استان گیلان، اظهار کرد: همه ساله ۳۰ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت گیاه نیشکر می رود.
وی شهرستان های صومعه سرا و لنگرود را قطب تولید نیشکر در استان گیلان برشمرد و افزود: کشت این محصول در استان از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می شود و آذرماه زمان برداشت آن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در کاشت، داشت و برداشت این محصول هیچگونه سم و کودی توسط نیشکرکاران استان استفاده نمی شود، عنوان کرد: شکر سیاه تولید شده از این محصول، از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می شود؛ روش پخت نیشکر به صورت سنتی و در کارگاه های محلی انجام می پذیرد که ۲۰ کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری محصول نیشکر مشغول به کار هستند.
محمدی با اشاره به برداشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم شکر خشک در هر هکتار، گفت: ارزش اقتصادی محصول تولیدی نیشکر در سال جاری ۱۲۶ میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه نیشکرکاران استان از نیشکرهای برداشت شده شکر سیاه، دوشاب و کف شکر تولید میکنند، یادآور شد: نیشکر محلی گیلان دارای کیفیت مطلوبی است و همه ساله توسط کشاورزان نیشکرکار صومعه سرایی کشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان قیمت هر کیلوگرم شکر خشک استحصالی را ۳۵۰ هزار تومان دانست و ادامه داد: با توجه به ارزش اقتصادی محصول تولیدی و وجود کارگاه های سنتی فرآوری، کشت این محصول در زمین های کوچک و پراکنده روستایی مد نظر کشاورزان قرار گیرد.