• امروز: 1403/10/16
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/12
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد  ۲۰ کارگاه سنتی، مشغول فرآوری نیشکر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد ۲۰ کارگاه سنتی، مشغول فرآوری نیشکر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به برداشت محصول نیشکر در سطح اراضی صومعهسرا و لنگرود گفت: شکر سیاه تولید شده از نیشکر که در۲۰ کارگاه سنتی به دست می آید، از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار است و در قالب محصول سالم به دست مردم می رسد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با اشاره به آغاز برداشت محصول نیشکر در سطح مزارع استان گیلان، اظهار کرد: همه ساله ۳۰ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت گیاه نیشکر میرود.

وی شهرستانهای صومعهسرا و لنگرود را قطب تولید نیشکر در استان گیلان برشمرد و افزود: کشت این محصول در استان از نیمه اول اردیبهشتماه آغاز میشود و آذرماه زمان برداشت آن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در کاشت، داشت و برداشت این محصول هیچگونه سم و کودی توسط نیشکرکاران استان استفاده نمیشود، عنوان کرد: شکر سیاه تولید شده از این محصول، از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه میشود؛ روش پخت نیشکر به صورت سنتی و در کارگاههای محلی انجام می پذیرد که ۲۰ کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری محصول نیشکر مشغول به کار هستند.

محمدی با اشاره به برداشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم شکر خشک در هر هکتار، گفت: ارزش اقتصادی محصول تولیدی نیشکر در سال جاری ۱۲۶ میلیارد ریال است.

وی با بیان اینکه نیشکرکاران استان از نیشکرهای برداشت شده شکر سیاه، دوشاب و کف شکر تولید می‌کنند، یادآور شد: نیشکر محلی گیلان دارای کیفیت مطلوبی است و همه ساله توسط کشاورزان نیشکرکار صومعهسرایی کشت میشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان قیمت هر کیلوگرم شکر خشک استحصالی را ۳۵۰ هزار تومان دانست و ادامه داد: با توجه به ارزش اقتصادی محصول تولیدی و وجود کارگاههای سنتی فرآوری، کشت این محصول در زمینهای کوچک و پراکنده روستایی مد نظر کشاورزان قرار گیرد.