• امروز: 1403/09/03
  • آخرین بروزرسانی: 1403/08/30
نیازی به واردات برنج نداریم

نیازی به واردات برنج نداریم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه نیازی به واردات برنج نداریم، تاکید کرد: هرگونه واردات برنج باید دقیق و هوشمندانه باشد تا کشاورزان با رغبت بیشتری به شالیزارها بروند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی گیلان را یکی از استانهای تاثیرگذار در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی دانست و اظهار کرد: زراعت اصلی گیلان زراعت برنج است که در سطحی معادل ۲۳۸ هزار هکتار انجام میشود.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات برنجکاران طی دو سال گذشته، افزود: سال ۱۴۰۰ شاهد تولید دو میلیون تنی برنج سفید در کشور بودیم که در سال ۱۴۰۱ به دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید؛ حجم تولید برنج در سال ۱۴۰۲ نیز تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یافت و ارزیابیها نشاندهنده تولید دو میلیون و ۷۰۰ هزار تنی در سال جاری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برای واردات برنج در سال ۱۴۰۱ به واسطه کسری محاسبه شده براساس سرانه، افزایش تولید لحاظ نشد، خاطرنشان کرد: واردات بیش از نیاز کشور، به اقتصاد استانهای برنجخیز کشور آسیب زد و شاهد ناترازی در بازار برنج بودیم.

محمدی با اشاره به پیگیریهای انجام شده مبنی بر ممنوعیت واردات برنج تا پایان آبانماه، خاطرنشان کرد: بازار به تدریج در حال متعادل شدن است؛ البته شالیکاران در اوایل برداشت، نگران فروش برنج بودند، اما در مهرماه شاهد تعادل در قیمت برنج بودیم.

وی ضمن قدردانی از نمایندگان گیلان در مجلس برای دفاع از محصول برنج، اضافه کرد: گیلان تنها استانی است که بیشترین ارقام کیفی را تولید میکند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان موجودی برنج انبارها و در دست کشاورزان استان را ۴۶۰ هزار تن دانست که در مدت مشابه سال گذشته ۵۶۰ هزار تن بود و یادآور شد: برای نخستینبار در کشور محصول برنج اعم از کیفی و پرمحصول را در شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی مطرح کردیم که مبنای داد و ستد قرار میگیرد و ساماندهی بازار را به همراه دارد.

وی برنج را دومین غله پرمصرف دنیا و کشور دانست و عنوان کرد: برنج بعد از گندم بیشترین مصرف را در ایران دارد و لذا ارزشمند است.

محمدی با بیان اینکه تولید هر کیلوگرم رقم هاشمی بالای ۸۷ هزار تومان هزینه دارد، اضافه کرد: سال زراعی خوبی را سپری کردیم و شاهد تولید ۱.۱ میلیون تن شلتوک در استان هستیم و پرورش راتون نیز در دستور کار است لذا سه قیمت ۷۵، ۷۳ و ۷۰ هزار تومان برای ارقام پرمحصول و قیمت ۹۱ هزار تومان برای ارقام محلی پیشبینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه نیازی به واردات برنج نداریم، تاکید کرد: هرگونه واردات برنج باید دقیق و هوشمندانه باشد تا کشاورزان با رغبت بیشتری به شالیزارها بروند.

وی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها برای گندم و جو، خاطرنشان کرد: در سال آینده برای برنج نیز این طرح را اجرایی میکنیم.