رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنج از محصولات مهم و استراتژیک این استان شمرده میشود، گفت: در حال حاضر گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که سالانه بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن برنج از این مجموع زمین برداشت میشود.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان گیلان، صالح محمدی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته شاهد ناترازی ایجاد شده در این حوزه هستیم، افزود: برای حل مشکل برنج گیلان از دستگاه قضا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی کمک گرفته ایم تا با رایزنی با تهران مشکل کشاورزان استان کاهش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اذعان کرد: با رایزنیهای صورت گرفته سعی بر این شد تا از واردات برنج هنگام برداشت این محصول جلوگیری شود، با تصویب مصوبه مجلس تا چهار ماه بعد از برداشت برنج واردات این محصول در کشور متوقف شده است.
محمدی ادامه داد: قیمت پایه برای محصول برنج بین ۸۵ تا ۹۸ هزار تومان در نظر گرفته شده و قیمت برنجهای درجه یک بیش از این قیمت است.
وی تصریح کرد: طبق پژوهشهای صورت گرفته ۲۰ استان کشور توانایی کشت محصول برنج را دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: باید تولید محصول برنج و مقدار مصرف آن در کشور مشخص شود و بعد از آن اگر این تولیدات کفاف نداد برنج وارد شود.
محمدی اضافه کرد: خوشبختانه به مرزهای خودکفایی برنج نزدیک هستیم و شرایط برای ارتقای تولید برنج در کشور فراهم است.
وی همچنین گفت: کشاورزان مدافعان امنیت غذایی کشور محسوب میشوند لذا باید از این قشر حمایت کرد تا انگیزه تولید و ادامه راه را داشته باشند.
نیازی به واردات برنج نداریم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه گیلان یکی از استانهای مهم و تاثیرگذار در بخش کشاورزی به ویژه زراعت برنج است، افزود: به لطف الهی با همت کشاورزان و هماهنگی صورت گرفته در استان که انجام شده شاهد افزایش عملکرد در سال زراعی امسال روبه رو هستیم.
محمدی به افزایش تولید برنج در استان گیلان اشاره کرد و گفت: امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن برداشت شلتوک در گیلان داشتیم، برداشت راتون نیز به دلیل شرایط مطلوب آب و هوای در دستور کار قرار داشت.
وی تصریح کرد: طبق گزارشهای دریافتی امسال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج سفید در کشور تولید شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: در سال گذشته بیش از نیاز کشور برنج وارداتی در انبارها وجود دارد که میتوان از طریق اطلاعات جامع انبارها و سایر روشها این آمار را احصاء کرد.
به گفته محمدی، واردات برنج باید در راستای حمایت از تولید داخلی در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با حساسیت بیشتر بررسی شود.
او تصریح کرد: طبق ارزیابیهای انجام شده نیاز به واردات برنج نداریم، در این راستا با ناترازی بازار برنج که در طی ۲ سال گذشته در کشور وجود داشت با اجرای این طرح انگیزه برای کشاورزان ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امسال وزارت جهاد کشاورزی برنج را هم جزء محصولهای شورای قیمتگذاری قرار داد که این یک مبنای برای خرید محصول برنج شمرده میشود.