به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی اظهار کرد: امسال ۸۰ هزار هکتار از زمینهای شالیزاری گیلان برای پرورش راتون و ۳۰ هزار هکتار برای کشت سایر محصولات از جمله سبزیجات، باقلا، لوبیا برگی، غدهای، چغندر بوتهای و شبدر برنامهریزی شدهاست.
محمدی در ادامه با اشاره به برنامههای ترویجی سازمان جهاد کشاورزی برای فرهنگسازی و گسترش کشت دوم بیان کرد: توسعه کشت دوم بعد از برداشت برنج از راههای موثر برای افزایش تولید و درآمد کشاورزان است از اینرو به همه مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای گیلان بُرش کشت دوم ارائه شده و کار ترویجی لازم نیز انجام شدهاست.
وی با تشریح اهمیت کشت حبوبات بعد از برداشت برنج در زمینهای شالیزاری اضافه کرد: حبوبات بعد از غلات منبع مهم تامین پروتئین است بر این اساس برای کشت پاچ باقلا (لوبیای محلی گیلان) در این استان فرهنگسازی شده و کشت آن هر ساله بعد از برداشت برنج مورد استقبال کشاورزان به ویژه در کوچصفهان از توابع رشت، آستانهاشرفیه، صومعهسرا و بخشی از شفت قرار میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: تولید و تامین بخشی از نیاز غذایی جامعه، افزایش راندمان نهادهها و بهرهوری از زمینهای کشاورزی، حفاظت از خاک و از بین بردن یا کاهش برخی از آفات و علفهای هرز از مزیتهای کشت دوم است.