• امروز: 1403/10/04
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/03
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد عنوان کرد فعالیت ۴۰۰ بانک نشاء در کشور/ لزوم جایگزینی کمباین های برنج

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد عنوان کرد فعالیت ۴۰۰ بانک نشاء در کشور/ لزوم جایگزینی کمباین های برنج

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد گفت: شاهد فعالیت ۴۰۰ واحد تولید و پرورش نشاء (بانک نشاء) در سطح استان‌های برنج خیز هستیم که عدد خوبی است.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، کریم ذوالفقاری امروز، ۱۹ تیرماه در جلسه ستاد برداشت برنج کشور که در سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان برگزار شد، ضمن قدردانی از همکاری بانک کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون، اظهار کرد: روند مکانیزاسیون برنج تا ۱۲ سال پیش قابل قبول نبود و تنها ۲۰ درصد نشاء را به صورت مکانیزه انجام می‌دادیم.

 

وی با بیان اینکه امروزه درصد مکانیزاسیون در گیلان و مازندران به ترتیب به ۸۵ و ۷۰ درصد اراضی شالیکاری رسیده است، افزود: خوشبختانه شاهد کشت ۸۸ درصدی برنج به روش مکانیزه در استان گیلان هستیم که این عدد در مازندران ۹۷ درصد است.

 

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ورود مکانیزاسیون در بخش مبارزه با آفات به ویژه در استان های شمالی و دو استان فارس و خوزستان، یادآور شد: شاهد ورود تکنولوژی‌های جدید مبارزه با آفات همچون پهپادهای سمپاش در مزارع هستیم.

 

ذوالفقاری برنج کاری مکانیزه را موجب کاهش هزینه تمام شده برای کشاورز دانست و تاکید کرد: کشاورزی کاری پر مشقت است، اما برنج کاری سختی‌های خاص خودش را دارد و برنج کار به دلیل محیط مرطوب با انواع و اقسام امراض مواج می‌شود و لذا مکانیزاسیون به کاهش زحمت کشاورز و حفظ سلامت او کمک می‌کند.

 

وی نشاء مکانیزه را نیازمند بانک نشاء دانست و یادآور شد: خوشبختانه شاهد فعالیت ۴۰۰ واحد تولید و پرورش نشاء (بانک نشاء) در سطح استان‌های برنج خیز هستیم که عدد خوبی است.

 

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی همکاری بانک کشاورزی به ویژه در بخش خرید نشاءکار و کمباین برنج را مناسب دانست و خاطرنشان کرد: عمر کمباین‌های برنج بیش از ۱۰ سال بوده که مناسب برای برداشت برنج نیست و باید جایگزین شود.

 

وی با اشاره به قیمت بالای کمباین های برنج با کیفیت، متذکر شد: کمباین‌های موجود کیفیت قابل قبولی دارند، اما نیازمند نوسازی هستند و لذا باید به سرعت طرح جایگزینی ماشین‌های برداشت برنج را اجرایی کنیم.

 

ذوالفقاری از بانک کشاورزی خواست به عنوان دستورالعمل شعب، پرداخت تسهیلات خرید ادوات مکانیزاسیون برنج را تسهیل کند و گفت: نباید محدودیتی برای مکانیزاسیون برنج داشته باشیم، زیرا ارزش افزوده برنج نسبت به سایر غلات بیشتر است.

 

وی با بیان اینکه کیفیت ماشین های نشاءکار بر تولید در واحد سطح و مرغوبیت آن اثرگذار است، خاطرنشان کرد: نیازمند ورود تکنولوژی‌های نوین به شالیزارها در بخش‌های نشاء، برداشت و مبارزه با آفات هستیم.

 

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم جلوگیری از ورود کمباین فاقد معاینه فنی به مزرعه، اضافه کرد: هزینه کمباین‌دار به صورت میانگین یک کیسه در ازای ۱۸ کیسه برنج است و لذا باید کمباین با کیفیت وارد مزرعه شود تا کشاورز ضرر نکند.