• امروز: 1403/10/13
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/12
عضویت و آغاز همکاری ایران در پروژه مشارکت جهانی خاک سازمان فائو

عضویت و آغاز همکاری ایران در پروژه مشارکت جهانی خاک سازمان فائو

 

عضویت و آغاز همکاری ایران در پروژه مشارکت جهانی خاک سازمان فائو

🔹معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی از عضویت و آغاز همکاری ایران در پروژه مشارکت خاک(Soil Doctors)  برنامه مشارکت جهانی سازمان فائو خبر داد.

🔸به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در گفتگویی در خصوص عضویت ایران در این پروژه گفت: در راستای سیاست توسعه همکاری‌های تخصصی و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران با برنامه "مشارکت جهانی خاک یا Global Soil Partnership" سازمان فائو و همچنین با توجه به پیگیری‌ها و هماهنگی‌های به عمل آمده، دبیرخانه GSP در تاریخ 12 تیر 1403 (2 جولای 2024) رسما عضویت و آغاز همکاری ایران در پروژه مشارکت خاک را اعلام کرد.

🔹وی افزود: پروژه مشارکت جهانی سازمان فائو در حوزه‌های گوناگون و تخصصی خاک، برنامه‌های اجرایی متنوعی را در دست اجرا داشته و همکاری‌های معاونت آب و خاک به عنوان نقطه تماس دولتی با این نهاد از سال 1396 آغاز شده است.

🔸نیازی گفت: پروژه مشارکت خاک (Soil Doctors) از فعالیت‌های زیربخش ارتقای آگاهی‌ (Awareness Raising) مشارکت جهانی خاک است که از سال ۲۰۲۰ میلادی شروع شد و در حال حاضر ۲۱ کشور جهان در این پروژه عضو هستند.

🔹معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در تشریح این پروژه گفت: به طور کلی این پروژه سعی دارد دانش فنی و مهارت‌های مورد نیاز کشاورزان را در قالب یک پلتفرم علمی و با استفاده از ابزارها و روش‌های آموزشی استاندارد سازماندهی کرده و از طریق شبکه‌ای شامل متخصصان خاکشناسی، تسهیلگران ملی و منطقه‌ای و جامعه کشاورزان پیشرو و منتخب، نسبت به انتشار و انعکاس آموزه‌های مدیریت پایدار خاک به زبان ساده در بین تمام کشاورزان منطقه مورد نظر اقدام کند.

🔸لازم به ذکر است؛ این پروژه در فاز نخست با همکاری معاونت آب و خاک، موسسه تحقیقات خاک و آب و GSP در تعدادی از استان‌های منتخب اجرا خواهد شد.

🔹همچنین جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر نیز در برخی از زیربخش‌های تخصصی GSP از جمله روز جهانی خاک (WSD)، شبکه بین‌المللی آزمایشگاه‌های خاک (GLOSOLAN) و شبکه بین‌المللی خاک‌های مبتلا به شوری (INSAS) حضور فعال و موثری داشته و برنامه‌ریزی برای عضویت در سایر زیربخش‌های فنی مانند تنوع‌زیستی خاک، حاصلخیزی و آنالیز کودها، ماده آلی و آلودگی خاک و غیره را در دستور کار دارد.


🔸دوشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۳