• امروز: 1403/09/03
  • آخرین بروزرسانی: 1403/08/30
شالیکاران تقویم زراعی را مدنظر داشته باشند

شالیکاران تقویم زراعی را مدنظر داشته باشند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه کشاورزان شالیکار از شخم اولیه و نشاء تا وجین و برداشت را منطبق با تقویم زراعی انجام می‌دهند، گفت: امسال سومین سال پیاپی است که با کاهش نزولات جوی مواجه هستیم و ذخیره سد سفیدرود به ۶۹۰ میلیون مترمکعب رسیده؛ این در حالی است که ۷۱ درصد اتکای بخش کشاورزی استان به سد است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با اشاره به پیشتازی گیلان در کشت ارقام کیفی برنج، اظهار کرد: بر خلاف سایر استان‌ها که ارقام پرمحصول را در شالیزارها کشت می‌کنند، ارقام کیفی مثل هاشمی در گیلان کشت می‌شود که نیاز آبی بالایی دارد.

وی با اشاره به چالش‌های کشاورزی در گیلان از جمله تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها و نوسانات دمایی، افزود: باید شرایط فعالیت در حوزه برنج را با شرایط روز تنظیم کنیم، زیرا مثل گذشته سد و رودخانه‌ها و آب‌بندان‌ها و چاه‌های ما پر آب نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از منابع آبی موجود، تصریح کرد: زمان‌بندی انجام فعالیت‌های زراعت برنج را در قالب تقویم زراعی تنظیم و طی دو سال گذشته با کمک کشاورزان آن را تمرین کردیم.

محمدی با بیان اینکه کشاورزان شالیکار از شخم اولیه و نشاء تا وجین و برداشت را منطبق با تقویم زراعی انجام می‌دهند، گفت: امسال سومین سال پیاپی است که با کاهش نزولات جوی مواجه هستیم و ذخیره سد سفیدرود به ۶۹۰ میلیون مترمکعب رسیده؛ این در حالی است که ۷۱ درصد اتکای بخش کشاورزی استان به سد است.

وی با اشاره به تغییرات در بارش‌های بالادست و عدم رعایت حق‌آبه در حوضه آبریز سد، عنوان کرد: کاهش آورد سد در سال‌های کم بارش، کشاورزی استان را دچار چالش می‌کند و لذا در سال جاری نیز ذخیره مطمئنی برای اراضی شالیزاری نداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تشکیل شورای حفاظت آب به ریاست استاندار خبر داد و تصریح کرد: طبق آمارهای اعلامی توسط جهاد کشاورزی و آب منطقه و ملاحظات فنی و اقلیمی سایر دستگاه‌ها، زمان‌بندی رهاسازی آب سد را تعیین می‌کنیم و طبق پیش‌بینی‌ها در سال جاری، این رهاسازی در نیمه دوم اردیبهشت ماه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کشاورزان از منابع آب موجود از جمله چاه‌ها و باران و کانال‌های زهکش و... حداکثر استفاده را داشته باشند، تاکید کرد: کشاورزان می‌توانند با استفاده از آب‌بندان‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ داخل شبکه سد، شخم اولیه و آماده‌سازی و نشاء را انجام دهند تا به محض رهاسازی، از آب نهایت بهره را ببرند.

محمدی از کشاورزان خواست از ظرفیت ناوگان مکانیزاسیون استان برای سرعت بخشیدن به آماده‌سازی اراضی استفاده کنند و ادامه داد: کرت‌های کشاورزی مانند سلول عمل می‌کنند و آب را انتقال می‌دهند لذا کشاورزان از هدررفت آب جلوگیری کنند و آماده‌سازی و نشاء را به موقع انجام دهند تا مصرف بهینه و مدیریت منابع آبی را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شورای حفاظت آب در هفته جاری زمان رهاسازی آب سد را اعلام می‌کند، گفت: کشاورزان ابتدا و انتهای شبکه آبیاری سد خزانه‌گیری و نشاء را تنظیم کنند؛ البته در صورت دسترسی به آب‌بندان‌ها و کانال‌های غیر شبکه سد و زهکش‌ها و با استفاده از پمپ‌های آب کش، حتما نشاء را آغاز کنند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به توسعه ناوگان مکانیزاسیون با خط ویژه اعتباری بانک کشاورزی، یادآور شد: در گذشته متقاضیان به بانک مراجعه و با تسهیلات ارائه شده اقدام به خرید تراکتورهای شالیزاری می‌کردند، اما اکنون این خط ویژه را نداریم.

محمدی با بیان اینکه تراکتور کشاورزی را تقویت می‌کند و باید در جوامع روستایی باشد، تاکید کرد: یک شرکت داخلی تراکتورسازی آمادگی دارد ماشین آلات کشاورزی مورد نیاز را با قیمت متعارف تحویل دهد.