به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی اظهار کرد: شالیکاران برخودار از منابع آب سنتی و آبهای سطحی با استفاده از این فرصت نسبت به انجام شخم و آمادهسازی شالیزارهای خود اقدام کنند.
وی افزود: شالیکاران در شرق و غرب گیلان با بهرهگیری از منابع آب محلی و سنتی شامل رودخانهها، چاهها، آبندانها و بارندگیها برای شخم اولیه حداکثر استفاده را تاکنون کرده و شخم اولیه اراضی شالیزاری در این مناطق بیشتر است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به نکات فنی برای انجام شخم اولیه بیان کرد: شالیکاران از انجام شخم اولیه عمیق در شالیزارها خودداری کنند و شخم حداکثر ۲۰ سانتیمتر باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه احداث خزانه و نشاء برنج به صورت پراکنده در مناطق مختلف گیلان انجام شدهاست، اضافه کرد: امسال نیز شرایط سد سپیدرود و مخزن آب، مانند سال گذشته بوده از اینرو شالیکارانی که اراضی آنها تحت شبکه آبیاری میشود باید به نکات فنی توجه ویژه داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: تقویم زراعی با هماهنگی و همکاری دستگاههای متولی تدوین و ابلاغ شده بنابراین شالیکاران باید بر اساس تقویم زراعی نسبت به شخم اولیه، خاک ورزی، احداث خزانه، نشاء برنج و سایر موارد اقدام کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با توجه به نزدیک شدن به روزهای آغاز کشت برنج ضروریست تا شالیکاران نسبت به لایروبی انهار ورودی به شالیزارها و حذف علفهای هرز در مزارع، مرزها و مسیر کانالهای آب اقدام کنند.