• امروز: 1403/10/02
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/01

کارگاه آموزشی کشت گیاه گلرنگ در  رودبار برگزار شد

به گزارش روابط عمومی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت: در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کارگاه آموزشی کشت گیاه گلرنگ با حضور کارشناس فنی شرکت گلاره کلهر (شرکت غنچه ) از کرمانشاه ،مسئولین و کارشناسان مراکز، کارشناسان ترویج ، تولیدات گیاهی و حفظ نباتات در مدیریت جهاد کشاورزی رودبار برگزار شد.
حمید مهدوی افزود:در این کارگاه آموزشی در خصوص ویژگی های کشت گلرنگ،  روشهای کشت سنتی و مکانیزه این گیاه،  صفر بیولوژی گلرنگ ، فصول کشت، روشهای کشت  خطی ، دست پاشی و تراکم مطلوب ، میزان بذر مصرفی ،  میزان تولید دیم و آبی، نحوه برداشت،  بهترین زمان برداشت و مصارف گلرنگ به صورت گلچه ، دانه و کاه  مطالبی ارائه و در این راستا به سوالات کشاورزان پاسخ داده شد.

وی یادآور شد: گیاه گلرنگ جز گیاهان یک ساله می باشد و از بذر این گیاه برای استحصال روغن استفاده می شود و جایگزین مناسبی در مناطق سردسیر که کشت کلزا با محدودیت روبرو می باشد، است.
وی تصریح نمود: برای کشت گلرنگ در هر هکتار نیاز به ۲۵ الی ۳۵ کیلو بذر می باشد و این رقم  در هر هکتار دیم کاری بین ۵۰۰ کیلو گرم تا ۱ و نیم تن دانه و در کشت آبی تا ۳ و نیم تن در هکتار است. 
مهدوی با اشاره به شهرت گیاه گلرنگ به زعفران تقلبی تصریح نمود: بذر گلرنگ ۳۵ درصد دارای روغن می باشد و در راستای رفع مشکلات کمبود روغن در کشور و عدم وابستگی به سایر کشورها و خود کفایی تولیدات، روغن گیاه بسیار مناسبی می باشد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار خاطرنشان نمود:گلرنگ دارای خواص تسکین درد و مناسب جهت لاغری می باشد و در آشپزی به عنوان ادویه و در شیرینی پزی به عنوان تزیین استفاده می شود. گلرنگ به عنوان دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد و برای تقویت اعصاب نیز در منابع معرفی شده است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان