• امروز: 1403/09/05
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/04

تولید 45 درصد جوجه یک روزه بوقلمون کشور در استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان خبر داد:

 تولید 45 درصد جوجه یک روزه بوقلمون کشور در استان

 به گزارش روابط عمومی، صالح محمدی با اعلام این خبر گفت: استان گیلان با 8 واحد بوقلمون مادرگوشتی 45 درصد جوجه یکروزه بوقلمون گوشتی کشور را تولید می کند.

 وی افزود: توان تولید گیلان در این واحدها، 3 میلیون قطعه است اما با برنامه‌ریزی‌های کنونی در سال، بین 5/1 تا 2 میلیون قطعه در استان تولید جوجه انجام می‌شود، ضمناً توان استان بیشتر از این است که اگر در آینده بحث صادرات مطرح شود می‌توان از حداکثر ظرفیت در این بخش استفاده نمود.

محمدی یادآور شد: در استان گیلان 18 واحد بوقلمون گوشتی با ظرفیت 93 هزار و 900 قطعه وجود دارد و گیلان رتبه 7 کشوری را از نظر تولید گوشت بوقلمون در کشور داراست.

وی با اشاره به آمار تولید در بازه زمانی 1398 تاکنون گفت: در استان گیلان در سال 1398 تولید گوشت بوقلمون هزار و 250تن، در سال 1399 هزار و 278 تن، در سال 1400 هزار و 724 تن و در 1401 هزار و 827 تن بوده است و پیش‌بینی امسال عدد 2 هزار تن را نشان می‌هد.

نماینده وزیر جهاد کشاورزی در استان گیلان تصریح نمود: 3 واحد جوجه‌کشی بوقلمون با ظرفیت 955 هزار و 600 عدد تخم در هر دوره در استان وجود دارد.

 با توجه به سلامت این گوشت و بالا بودن قیمت گوشت قرمز می‌توان گوشت بوقلمون را به عنوان بک غذای سالم جایگزین گوشت قرمز نمود.

 وی در پایان به سرانه مصرف گوشت بوقلمون اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف از 50 گرم در سال 1385 به حدود 750 گرم در سال 1401 رسیده است.

گفتنی است صنعت بوقلمون به عنوان یک صنعت جوان و از سال 1391 با رشد بیشتر واحدهای تولیدی در کشور آغاز شده است و هم اکنون 520 واحد در کل کشور با جوجه‌ریزی حدود 4 میلیون قطعه در سال فعالیت می‌کنند.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان