به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی گیلان،مدیر جهادکشاورزی شهرستان لنگرود، فرهادفتاحی ، گفت: یک دوره کلاس آموزشی ترویجی با موضوع پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنگارا برای《مرغداری های شهرستان لنگرود》باهمکاری شبکه دامپزشکی، دوشنبه ۱۲دی ماه برگزار شد.
مدیرجهادکشاورزی لنگرود افزود:شیوع آنفلوآنزای فوق حادپرندگان، بیماری خطرناک مشترک بین انسان و طیور می تواند مخاطراتی برای جمعیت انسانی و واحدهای مرغداری داشته باشد که رعایت نکات بهداشتی خطر ابتلا به آن را از بین می برد یا به حداقل ممکن می رساند.
آنفلوآنزای مرغی که سال ها و شاید هم دهه هاست که به ایران نیز آمده و به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و طیور به انسان های بی شماری نیز سرایت می کند.
این بیماری از نظر اقتصادی خسارات شدیدی به خصوص برای مرغداری ها به همراه دارد به ویژه آن که ریشهکن کردن این بیماری بسیار سخت می باشد. اغلب پرندگان نسبت به این ویروس حساس هستند اما پرندگان وحشی از جمله اردک های وحشی بدن مقاوم تری در برابر این ویروس دارند و همین امر سبب شده تا این پرندگان وحشی به عنوان عامل انتقال بیماری از جایی به جای دیگر شناخته شود. با توجه به آن چه که گفته شد این بیماری که منجر به مرگ و میر زیاد در بین پرندگان پرورشی و خسارت های شدید اقتصادی شده است لذا در همه کشورها تدابیری برای پیشگیری از شیوع بیماری اتخاذ شده است.
فتاحی افزود: باتوجه به تولیدحدود۱۵۰۰۰تن گوشت مرغ درشهرستان لنگرود ک مصرف کمتراز ۳۰۰۰تن درداخل شهرستان ومابقی درسایر نقاط کشور می باشد، هرمرغداری درشرایط تحریم،یک سنگر اقتصادمقاومتی خواهدبود و اقدامات پیشگیرانه درجهت مقابله با بیماری فوق حادپرندگان هم ازنظر اقتصادی و هم ازنظر سلامت انسانهابسیار مورد توجه می باشد.
کارشناس شبکه دامپزشکی نیز ضمن تاکید اقدامات پیشگیرانه علیه آنفلوانزای فوق حادپرندگان ،افزودند: سندرم آب آوردگی پریکارد و هپاتیت را آنگارا (HHS) مینامند که یک بیماری عفونی و مسری است که از علائم مشخصه آن درصد ابتلا و درصد تلفات بالا است. مایعات پریکارد افزایش یافته و هپاتیت با کانونهای نکروزی زیادی دیده می شود.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان