• امروز: 1403/01/28
  • آخرین بروزرسانی: 1403/01/28
افزایش ۳ برابری کشت کلزا در شهرستان رودبار

افزایش ۳ برابری کشت کلزا در شهرستان رودبار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت: پیش بینی می شود امسال نسبت به سال گذشته شاهد رشد سه برابری کشت کلزا در این شهرستان باشیم.

به‌گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ،سروش ابراهیمی با اشاره به حمایت های جهاد کشاورزی( ویژه کلزا کاران) از جمله توزیع بذر با قیمت دولتی ، تحویل انواع کود ، سموم علف کش، اعطای تسهیلات بانکی سرمایه در گردش (کشاورز کارت )، در اختیار گذاشتن دستگاه ساقه خرد کن ، خرید تضمینی ( به ازای هر کیلوگرم ۱۵هزار تومان) و افزایش رغبت کشاورزان این شهرستان برای کشت کلزا گفت: سال گذشته بیش از۶۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافت و پیش بینی می شود که امسال این میزان سه برابر شود.

وی افزود: تاکنون ۱۰۰ هکتار از اراضی دیم و شالیزاری این شهرستان، تحت کشت دانه روغنی کلزا قرار گرفته است و در روزهای آینده این سطح افزایش خواهد یافت.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه فرصت زیادی تا پایان تاریخ کشت کلزا باقی نمانده است، از کشاورزانی که شرایط کشت این محصول را دارند خواست هرچه زودتر کشت دانه روغنی کلزا را در اراضی زراعی خود آغاز کنند.

وی با اشاره به عملکرد کلزا درصورت اعمال مدیریت صحیح مزرعه ازجمله تغذیه و کنترل علف های هرز  ( ۲ تا ۳ تن درهر هکتار ) در شهرستان رودبار گفت : کشاورزان کلزا کار از هر هکتار اراضی تحت کشت کلزا، ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند.

سروش ابراهیمی با بیان اینکه بمنظور کاهش نیاز کشور به واردات روغن،  لازم است کشاورزان کشت کلزا را در اولویت کاری خود قرار دهند،  خاطر نشان ساخت ؛ کشت کلزا علاوه بر اینکه سهم استان گیلان را در تامین روغن مورد نیاز کشور افزایش خواهد داد، موجب ارتقای درآمد کشاورزان این شهرستان نیز خواهد شد.    

وی تصریح کرد؛ در حال حاضر این ظرفیت وجود دارد که در ۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان کلزا کشت شود و هزار هکتار اراضی دیم دیگر هم در این شهرستان وجود دارد که قابلیت کشت این محصول در آنها وجود داشته و تحقق کشت کلزا در این اراضی نیاز به همت کشاورزان دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اظهار داشت : یکی از راهکارهای جلوگیری از ورود دلالان زمین خوار و حفظ اراضی کشاورزی این است که درآمد کشاورزان افزایش یابد و کشت کلزا می تواند به عنوان راهکاری جهت افزایش درآمد و خروج از تک محصولی برای  کشاورزان شهرستان باشد .

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان