مدیرجهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت؛ گیاه تریتیکاله بعنوان کشت دوم در اراضی شالیزاری به صورت پایلوت در ۳/۵ هکتار از اراضی شالیزاری بخش رحمت آباد شهرستان در نیمه دوم آبان ماه ۱۳۹۹ کشت و در اردیبهشت ۱۴۰۰ باعملکرد ۳/۱تن در هکتار برداشت شدد.
مهندس ابراهیمی گفت: تریتیكاله غله جدیدی است كه به وسیله انسان و در نتیجه تلاقی ژنوم های گندم جنس Triticum و چاودار جنس Secaie به وجود آمده و نام تریتیكاله از نام علمی گونه های بوجود آورنده آن گرفته شده است.این گیاه علاوه بر مصرف دام و طیور به سبب داشتن پروتئین بالا، میتوان با مخلوط آرد گندم در پخت نان هم از آن استفاده کرد.
وی افزود: عملکرد دانه وماده خشک تریتیکاله حدود دوبرابر جو و از نظر خوشخوراکی و میزان تولید علوفه سبز، کاه، و دانه قابل رقابت با جو می باشد به طوری که در هر هکتار بیش از ۳ تُن محصول از آن برداشت میشود و همین امر انگیزه را برای کشت این گیاه بین کشاورزان مخصوصا بعنوان کشت دوم در اراضی شالیزاری افزایش خواهد داد.
وی تصریح کرد: مقاومت به شوری، کاهش مصرف آب نسبت به گندم، عملکرد بالاتر نسبت به جو و حتی گندم،کشت درزمین های باحاصلخیزی کم ، دوره کشت تا برداشت ۶ ماهه(پاییز و زمستان ) که کمترین تداخل را با تقویم زراعی برنج دارد و همچنین سازگاری به دامنه وسیعی از اقلیم اعم از سرد و گرم، قدرت رقابت اکولوژیک بیشتر با علف های هرز به دلیل رشد سریع تر ،قوه نامیه بیشتر ،قدرت استقرار بهتر و امکان استفاده دو منظوره به صورت دانه ای و علوفه ای بجای سویا و ذرت از دیگر مزایای این نوع کشت است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان