صبح امروز اولین کشت مکانیزه برنج درگیلان بر اساس تقویم زراعی در شهرستان شفت با حضور استاندار، نماینده مردم شهرستانهای فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، فرماندار شفت و سایر مدیران دستگاههای ذیربط صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان؛ مسعود الماسی با اشاره به اینکه گیلان ۲۳۸هزار هکتار اراضی شالیزاری با حدود 300هزار بهره بردار دارد گفت: تاکنون به میزان بیش از ۲۳۳هزارهکتار معادل ۹۸ درصد از این اراضی شخم اول زده شده است.
وی با بیان اینکه امسال اراضی آماده کشت استان از ابتدای شروع شخم زمستانه تاکنون در مقایسه با سال گذشته سه درصد بیشتر است ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی سال زراعی جاری و کاهش بارش نزولات جوی در داخل استان و حوضه آبریز سد سپیدرود اهمیت مدیریت آب بیشترشده لذا کشاورزان به تقویم زراعی توجه داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با عنوان اینکه ۷۸ درصد خزانه گیری درحدود ۲٠۷هزار هکتار، نشاء در سطح حدود سه هزارهکتار معادل یک و نیم درصد تا کنون انجام شده افزود: بیش از ۱۲۰ بانک نشاء در گیلان، نشاء برنج را بصورت متمرکز تولید وامیدواریم کشت مکانیزه 170 هزار هکتار معادل 70 درصد با بکارگیری بیش از8 هزار دستگاه نشاء انجام پذیرد.
وی خاطر نشان کرد کشاورزان برای تهیه ماشین آلات و موتور پمپ آب میتوانند از تسهیلات استفاده کرده و بدین منظور به مدیریت جهاد شهرستان ها مراجعه کنند همچنین این شرایط و تنش های آبی را فرصت دانست و اذعان داشت: زمان مناسبی است که مراکز تحقیقات خصوصا مرکز تحقیقات برنج تحقیقات خود را جهت به دست آوردن بذری با میزان آبی کمتر و مقاوم به تنش سرعت بخشد.
الماسی در خصوص مدیریت آب برای شالیزارها تاکید کرد: کشاورزان عزیز باید توجه داشته باشند که پس از رهاسازی، آب به طور مداوم تنها به مدت 20 روز برقرار و پس از آن نوبت بندی آب آغاز می شود، یعنی در شرق گیلان و فومنات آب از 5 تا 25 اردیبهشت مداوم بوده و در شهرستان رشت از 9 تا 29 اردیبهشت مداوم است.
توصیه ها:
1- کشاورزان باید به گونه ای نشاءکاری خود را تنظیم کنند که در داخل محدوده رهاسازی اول آب بوده و امکان یک تا دو نوبت آبگیری مزرعه تا قبل از قطع اول آب برایشان فراهم باشد.
2- با توجه به برنامه نوبت بندی آب سد سپیدرود لازم است کشاورزان مبارزه با علف های هرز را جدی تر بگیرند. به همین منظور ضمن تهیه سم علف کش از مراکز معتبر براساس دستورالعمل مندرج در علف کش از آن استفاده نمایند.
3- با توجه به نقش مهم کود پتاس درافزایش مقاومت گیاه به تنش خشکی توصیه می گردد، کشاورزان از کودهای پتاسه حتما مصرف نمایند. به همین منظور علاوه بر مصرف پایه این کود بهتراست کود پتاسه به فرم کلرور پتاسیم که از قابلیت حلالیت بیشتری برخوردار است همراه با مرحله اول سرک کود اوره (سفید) در مزرعه استفاده شود.
4- استفاده از توان مکانیزاسیون به منظور نشاءکاری به منظور تسریع در روند نشاءکاری و کاهش مصرف آب.
5- پاکسازی و تمیز نمودن کانال های فرعی و انهار توسط کشاورزان ذینفع.
6- توجه به پیام های آب منطقه ای و جهادکشاورزی درخصوص زمان قطع و رهاسازی آب در طول دوره رشد.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان