آغاز خزانه گیری در گیلان/کشاورزان نسبت به ضدعفونی بذرها و پاکسازی انهار سنتی اقدام کنند
موسوی با بیان اینکه کشاورزان طبق تقویم زراعی خزانه گیری برنج را آغاز کنند گفت: کشاورزان نسبت به ضدعفونی بذرها و پاکسازی انهار سنتی اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان، «سید علی موسوی» با بیان اینکه با شروع فصل بهار و با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی استان گیلان، کشاورزان عزیز شخم اولیه را آغاز کردند گفت: تا به امروز ۶۵ درصد(حدود ۱۵۴ هزار و ۷۰۰ هکتار) از اراضی شخم خورده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه براي انجام كشت برنج در گيلان ابتدا ۲ مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتداي دي ماه در زمين هاي شاليزاري تا اواخر فروردين ماه انجام مي شود، افزود: پس از انجام اين مرحله شخم، عمليات خزانه گيري از فروردين ماه آغاز مي شود و از پنجم تا هفتم ارديبهشت ماه به بعد نيز زمان انتقال نشاء برنج به زمين هاي آب تخت شده است.
وی تصریح کرد: از اين مرحله تا نيمه دوم تيرماه نيز زمان داشت برنج است و از اين زمان تا نيمه شهريور ماه، كار برداشت محصول برنج انجام مي شود.
موسوی به كشاورزان پرتلاش توصيه کرد: براي اتمام شخم اول شاليزارهاي خود از بارندگي ها و آب هاي سطحي نهايت استفاده را داشته باشند.
وي همچنین از كشاورزان خواست پاكسازي انهار، كانال هاي آبياري و محافظت از تاسيسات آبي را در شرايط جوي پيش رو انجام دهند و ادامه داد: کشاورزان همچنين اهتمام و توجه به آب گيري كامل آبندان هاي موجود در روستاهاي خود با بهره گيري از نزولات جوي پيش رو را داشته باشند و با شوراهاي روستا، دهياران و عوامل مرتبط همكاري كنند.
موسوی بیان کرد: استان گيلان 238 هزار هكتار زمين شاليزار دارد كه از اين ميزان، 180 هزار هكتار آن از طريق كانال هاي آبرساني از آب سد سفيدرود آبياري مي شوند و بقيه نيز از آب بندان ها و رودخانه هاي داخلي استان استفاده مي كنند.
وی در ادامه با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته هزار و ۴۰۰ تن بذر گواهی شده تولید کرده بود که در سال جاری حدود ۲۲۰۰ تن بذر گواهی شده و مادری را در ارقام هاشمی، گیلانه، رش، انام تولید کرده است افزود: با توجه به تقاضایی که از طریق کشاورزان عزیز بوده سعی ما بر این است که امسال این مقدار را به ۳ هزار و ۲۰۰ تن در ارقام گفته شده و ۲ بذر گواهی شده جدید 《گیلار》 و 《کیان》که اضافه خواهد شد، برسانیم.
موسوی اظهار کرد: با توجه به شرایطی که در استان وجود دارد کشاورزانی که اقدام به تهیه بذور گواهی شده از جهاد کشاورزی و یا خود مصرفی داشته اند لطفاً نسبت به ضد عفونی بذرها اقدام کنند.
وی با اشاره به شروع خزانه گیری از ۱۷ فروردین در سطح استان از کشاورزان خواست قبل از شخم اولیه کودهای پایه مخصوصا کود فسفات و بخشی از کود پتاسه را داخل مزارع بپاشند. گفتنی است، گیلان دومین تولید کننده برنج کشور است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان