مدیر جهاد کشاورزی تالش گفت: روسیه مشتری مهم کیوی این شهرستان است و در سال های اخیر کشورهای هند و عمان نیز به این مشتریان اضافه شدهاند.
به گزارش روابط عمومی سازمان؛ مهندس موسو گفت: شهرستان تالش قطب تولیدی کیوی در گیلان است و سالیانه به طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تن کیوی در این شهرستان تولید میشود.
وی افزود: بیش از ۷۰ درصد کیویهای تولید شده در تالش به کشورهای روسیه، آسیای میانه، ترکیه، صادر میشود و اخیرا کشورهای هندوستان و عمان نیز مشتری این میوه خوش طعم تالش شدهاند.
مهندس موسوی با بیان اینکه مهمترین مشتری کیوی تالش روسیه است و بیشترین خرید کیوی تالش از سوی روسیه انجام میشود، خاطرنشان کرد: کیفیت مطلوب این میوه باعث شده است که بازارپسندی مطلوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه شهرستان تالش ۳۰۰۰ هکتار کیوی دارد، تصریح کرد: ۴۵۰۰ نفر کیویکار به بهرهبرداری این محصول مشغولند و در زمان برداشت تعداد اشتغال برای این محصول به ۷۵۰۰ نفرمیرسد.
مهندس موسوی افزود: در حال حاضر اقداماتی برای ارتقای کیفی این محصول در حال انجام است و اصلاح باغات این شهرستان نیز از اولویتهای کاری در باغات کیوی این شهرستان است.
وی به وجود سردخانه به ظرفیت ۹۳ هزار تن در این شهرستان اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای کاهش ضایعات کیوی خشککردن کیویهای ریز و یا دو قلو است و در حال حاضر واحدهای صنعتی برای بستهبندی مدرن کیویهای تالش در این شهرستان وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تالش تصریح کرد: از آنجایی که که کیویهای ریز و دوقلو بازار پسندی خوبی ندارند، با خشک کردن آنها میتوان ضمن صادرات این میوه به صورت خشک، ارزش افزوده تولید کیوی را به کیویکاران برگرداند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به 10 تن کیوی در بازارهای این شهرستان موجود است که به طور میانگین کیلویی ۱۳۵۰۰ تومان به فروش میرسد.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان