مدیر اداره فناوری مکانیزه کشاورزی گفت: استفاده ازکمباین های مخصوص برنج سختی کار، ضایعات و هزینه را کاهش خواهد داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان؛ کامیاب استفاده ازکمباین های مخصوص برنج را موثر در کاهش هزینه، سختی کار وضایعات بیان نمود و افزود: با رعایت نکات و دستور العمل ها شاهد کنترل، کاهش ریزش دانه و شکستگی و همچنین پوست کندن دانه در هنگام برداشت شالی خواهیم بود.
وی ادامه داد: بهترین ساعت درو برنج را صبح ها، حتی الامکان پس از خشک شدن شبنم حدود ساعت 9 صبح دانست.
مدیر اداره فناوری مکانیزه کشاورزی یکی از عوامل موثر و تعیین کننده بر مقدار ضایعات را زمان برداشت عنوان کرد و اذعان داشت: برداشت زودتر از موعد باعث افزایش دانه های نارس و کاهش درصد برنج سالم در مرحله تبدیل شلتوک می شود و تاخیر باعث افزایش ریزش دانه و خوشه، درنتیجه افزایش درصد شکستگی می شود .
وی اظهار کرد: زمانی که 90 تا 95 درصد خوشه ها به رنگ زرد روشن درآمده و فقط بخش کوچکی در پایین خوشه به رنگ سبز تیره باشد، زمان خوبی برای برداشت می باشد.98/5/13
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان
همراه ما در پیام رسان سروش باشید https://sapp.ir/jkgcrash