• امروز: 1404/09/30
  • آخرین بروزرسانی: 1404/09/29
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مطرح کرد:  برداشت ۸۵ درصدی زیتون از باغات جنوب گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مطرح کرد: برداشت ۸۵ درصدی زیتون از باغات جنوب گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به پیشرفت مطلوب برداشت زیتون در شهرستان رودبار گفت: تاکنون بیش از ۸۵ درصد محصول زیتون این شهرستان برداشت شده و برآوردها از تولید حدود ۱۸ هزار تن زیتون با سهم بالای ارقام روغنی حکایت دارد، محصولی که امسال گردش اقتصادی نزدیک به ۱۹۸ میلیارد تومان برای منطقه به همراه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی برداشت زیتون در شهرستان رودبار اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب باغات، تاکنون بیش از ۸۵ درصد محصول زیتون توسط باغداران برداشت شده و هم‌اکنون نیز برداشت زیتون‌های روغنی و فرآیند استحصال روغن در واحدهای فعال ادامه دارد.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۸ هزار تن زیتون از باغات رودبار برداشت شود، افزود: از این میزان، حدود ۵۵ درصد به صورت زیتون روغنی و ۴۵ درصد به صورت زیتون کنسروی تولید خواهد شد که نشان‌دهنده گرایش تدریجی باغداران به سمت توسعه ارقام روغنی با ارزش افزوده بالاتر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ارزش اقتصادی محصول زیتون تولیدی شهرستان رودبار را بالغ بر ۱۹۸ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: زیتون به‌عنوان یکی از محصولات راهبردی این شهرستان، نقش قابل‌توجهی در اشتغال‌زایی، پایداری معیشت باغداران و رونق صنایع تبدیلی و فرآوری منطقه دارد.

محمدی با اشاره به زیرساخت‌های فرآوری زیتون در رودبار تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰ واحد کارخانه روغن‌کشی در مقیاس صنعتی و حدود ۱۰۰ واحد سنتی و نیمه‌مدرن در حوزه فرآوری، بسته‌بندی و عرضه محصولات زیتونی در این شهرستان فعالیت می‌کنند که بخش عمده‌ای از محصول تولیدی را به فرآورده‌های متنوع تبدیل و به بازار مصرف عرضه می‌کنند.

وی سطح زیر کشت زیتون در شهرستان رودبار را ۹ هزار و ۶۳۴ هکتار اعلام کرد و افزود: این میزان معادل ۱۳ درصد از کل باغات زیتون کشور است که از این سطح، ۹ هزار و ۴۶۰ هکتار باغ بارور محسوب می‌شود. با توجه به شرایط مطلوب تولید در سال جاری، پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت نهایی از مرز ۱۸ هزار تن عبور کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر سیاست توسعه کشت ارقام روغنی خاطرنشان کرد: هر ساله برنامه‌هایی برای توسعه باغات زیتون و اصلاح باغات قدیمی اجرا می‌شود که در این راستا، باغداران می‌توانند با بهره‌مندی از یارانه نهال و مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، نسبت به توسعه باغات جدید و جایگزینی ارقام کم‌بازده اقدام کنند.

محمدی با اشاره به تنوع ارقام زیتون در رودبار اضافه کرد: ارقام بومی همچون زرد، شنگه، ماری و فیشی روغنی در کنار ارقام خارجی و مشابه خارجی در این شهرستان کشت می‌شود. رودبار به دلیل این تنوع ژنتیکی، یکی از مهم‌ترین کلکسیون‌های زیتون کشور به شمار می‌رود.

وی با اشاره به برنامه‌های آینده توسعه زیتون در گیلان افزود: در نظر داریم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و تجربیات کشورهای پیشرو در تولید زیتون، از جمله اسپانیا، ارقام جدید و پربازده را وارد کشور کرده و پس از ارزیابی‌های لازم، در سطوح هدف‌گذاری شده در شهرستان رودبار توسعه دهیم تا تولید این محصول راهبردی از نظر کمی و کیفی ارتقا یابد.