• امروز: 1403/01/31
  • آخرین بروزرسانی: 1403/01/30
افتتاح کارخانه شالی کوبی در شفت با ظرفیت هزار و ۲۰۰ تن

افتتاح کارخانه شالی کوبی در شفت با ظرفیت هزار و ۲۰۰ تن


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه با ۲هزار و یکصد صنایع تبدیلی در استان گیلان رتبه اول در کشور را در این بخش داریم گفت: با افتتاح کارخانه شالی کوبی در شفت، هزار و ۲۰۰ تن ظرفیت به مجموع کارخانجات موجود استان اضافه شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان،  «مسعود الماسی» امروز (پنجشنبه، ۱۸ شهریور)  در حاشیه افتتاح کارخانه شالی کوبی در شهرستان شفت که با حضور استاندار انجام شد، با ابراز خرسندی از اینکه در بخش صنایع فراوری بخش کشاورزی بتوانیم شاهد افتتاح یک کارخانه خوب و ارزشمند در بخش شالی کاری باشیم، گفت: ما در استان گیلان یکی از بخش هایی بسیار ارزشمند و قوی کشور در حوزه صنایع تبدیلی را داریم. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اشاره به اینکه  ۲هزار و یکصد صنایع تبدیلی در استان باعث شده که ما رتبه اول در کشور را دراین بخش داشته باشیم افزود: از مجموع دوهزار و ۱۰۰ واحد صنایع تبدیلی در استان گیلان بخش بزرگی از آن یعنی، یک هزارو ۴۲۰ کارخانه مربوط به حوزه شالی کاری و صنایع تبدیلی برنج است که نشانگر اهمیت و جایگاه صنعت در حوزه تولید برنج کشور است. 

وی تصریح کرد: کارخانجات ما در استان گیلان با سابقه بسیار طولانی از سال های گذشته تا به امروز در بحث اصلاح ساختار به شدت مورد توجه قرار گرفته و از مجموع کارخانجات ما بیش از ۶۰۰ کارخانه تا به امروز در طرح اصلاح ساختار، تغییراتی در آن بوجود آمده که در جهت کاهش ضایعات توانسته بسیار موثر باشد. 

الماسی با تاکید بر اینکه ظرفیت استان گیلان برای کاهش ضایعات حدود ۴۵ هزار تن طی چند سال اخیر اتفاق افتاده است گفت: ارزش اقتصادی این مقدار برنج کاملا به معیشت کشاورزان برمی گردد. 

وی اظهار داشت : ما با این ۴۵ هزار تن ضایعاتی که صرفه جویی کردیم راه را برای منافع کشاورزان فراهم نمودیم. 

الماسی گفت: در حوزه کارخانه های صنایع تبدیلی یکی از اساسی ترین مباحث ما در زمان تبدیل، تفاوت قیمتی است که برای ارزش کار این کارخانه ها اصلاح شده مورد توجه قرار گرفته است. 

وی ادامه داد: با یک ارزش بسیار کم نسبت به کارخانجات سنتی  که هم اکنون انجام می شود منافع کشاورز را صددرصد تامین می کند چرا که با آن برگشت ضایعات اتفاق نمی افتد. 

الماسی بابیان اینکه امروزه حدود ۸۰ درصد برداشت برنج ما به صورت مکانیزه انجام می شود،  افزود: بشدت به اصلاح ساختار بقیه کارخانجات هم نیاز داریم. 

وی گفت: فرصت زمانی کوتاه، حجم بسیار زیادی از تولید وارد کارخانجات میشود و نیاز است این فضا به طریقی تغییر پیدا کند که بتواند زمینه برای این تبدیل را در کوتاه مدت فراهم کند. 

الماسی اظهار کرد: خوشبختانه با نظر موافق استاندار گیلان و پیشنهادی که ارایه شد ما برای اصلاح ساختار باقی مانده کارخانجات درخواستی را خدمت رییس وقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی دادیم و امیدواریم بزودی تسهیلات بسیار مناسبی را برای این بحث که مورد نیاز است با درصد سود خیلی پایین تر نسبت به گذشته تامین کنیم تا بتوانیم زمینه اصلاح دیگر کارخانجات را نیز دنبال کنیم. 

الماسی در ادامه خاطر نشان کرد: این کارخانه با هزار و ۲۰۰تن ظرفیت به مجموع کارخانجات موجود استان اضافه شده و با یک میلیون ۱۰۰هزار تن تولید شلتوک ظرفیتی بیش از این در استان داریم، به نحوی که بخش عمده ای از تولید برنج استان های خوزستان و دیگر استان هایی که در مجاورت ما هستند برای صنایع تبدیلی وارد استان گیلان می شود و حداقل تا ظرفیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن این آمادگی را در استان داریم که بتوانیم این فضا را برای انجام کار داشته باشیم

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان