• امروز: 1404/08/09
  • آخرین بروزرسانی: 1404/08/08
رئیس جهاد کشاورزی استان خبر داد: افتتاح نخستین کارخانه تولید پاستیل کیوی در گیلان/ پیش‌بینی تولید ۲۲۰ هزار تنی کیوی

رئیس جهاد کشاورزی استان خبر داد: افتتاح نخستین کارخانه تولید پاستیل کیوی در گیلان/ پیش‌بینی تولید ۲۲۰ هزار تنی کیوی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از برگزاری جشنواره برداشت کیوی در شهرستان رودسر با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی خبر داد و گفت: برای نخستین بار در کشور، کارخانه فرآوری و تولید پاستیل کیوی در گیلان افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی در حاشیه جشنواره برداشت کیوی در رودسر گفت: به‌دستور استاندار گیلان، جشنواره‌های کشاورزی در سطح استان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و سازمان جهاد کشاورزی دبیر این جشنواره‌هاست. این برنامه‌ها بر اساس محصولات با ارزش هر شهرستان و با همکاری فرمانداری‌ها، مدیریت جهاد کشاورزی و فعالان بخش تولید پس از طی مراحل کارشناسی و تعیین زمان مناسب برگزار می‌شود.

وی افزود: جشنواره کیوی در رودسر با حضور استاندار گیلان، معاون هماهنگی امور اقتصادی، فرماندار و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد. هدف ما از برگزاری این جشنواره‌ها تنها یک مراسم نمادین نیست؛ بلکه تقویت فرهنگ شکرگزاری، پاسداشت زحمات کشاورزان و توجه به پیوند انسان با طبیعت است. در فرهنگ روستایی و کشاورزی ما، پس از برداشت محصول آیین شکرگزاری برگزار می‌شود و این جشنواره‌ها همان سنت ارزشمند را احیا می‌کند.

محمدی با اشاره به ابعاد مختلف جشنواره‌ها گفت: در کنار بخش آیینی، محورهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، محیط زیستی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری نیز دنبال می‌شود. کیوی یکی از محصولات مهم باغبانی کشور است و استان گیلان با بیش از ۸۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت در شرق و غرب استان بزرگترین تولیدکننده کیوی در ایران به‌شمار می‌رود.

افتتاح نخستین کارخانه پاستیل کیوی در کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرای یک طرح ملی همزمان با جشنواره رودسر خبر داد و گفت: برای نخستین بار در کشور کارخانه تولید میوه‌های خشک به‌ویژه پاستیل کیوی و فرآورده‌های جانبی این محصول توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی افتتاح شد. ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه ۲۵۰ میلیارد تومان است و با حضور استاندار گیلان افتتاح شد.

وی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی افزود: میوه‌های درشت برای صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، سایزهای متوسط به بازارهای اتحادیه اوراسیا و میوه‌های ریز یا دفرمه در قالب فراورده‌هایی مثل پاستیل و میوه خشک مصرف می‌شود. این یعنی تمام زنجیره ارزش کیوی در استان فعال است و محصولی دورریز نخواهد داشت. امیدواریم در غرب گیلان نیز این صنایع توسعه یابد و ارزش افزوده بیشتری نصیب کشاورزان شود.

پیش‌بینی تولید ۲۲۰ هزار تن کیوی

محمدی گفت: با توجه به شرایط مناسب تولید در استان، پیش‌بینی می‌کنیم امسال حدود ۲۲۰ هزار تن کیوی برداشت شود. حداقل ۵۰ درصد این محصول صادر می‌شود و بخشی نیز در داخل مصرف یا وارد صنایع تبدیلی می‌گردد. ارزش محصول کیوی استان ۱۸۷ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

وی ادامه داد: تا امروز نزدیک به ۱۵ هزار تن کیوی صادر شده است اما رقم نهایی ارزش صادراتی پس از انجام مبادلات بانکی و تسویه ارزی مشخص می‌شود. صادرات تا خرداد سال آینده از طریق سردخانه‌ها ادامه خواهد داشت.

۵۰ سردخانه رجیستری برای صادرات

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اقدامات استان برای استانداردسازی تولید و صادرات خبر داد و گفت: شناسنامه‌دار کردن باغات کیوی یکی از برنامه‌های جدی ماست. کشورهای مقصد دقیقاً مشخصات تولید، مبارزه با آفات و تغذیه باغات را مطالبه می‌کنند. تاکنون ۵۰ سردخانه رجیستری در استان فعال است و محصول خود را به بازارهای شبه‌قاره هند و کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال می‌کنند.

محمدی در پایان تأکید کرد:جشنواره‌های کشاورزی علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی، به معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری کمک می‌کند و امیدواریم این روند به تقویت صادرات، ایجاد اشتغال و ارتقای جایگاه محصولات گیلان در بازارهای جهانی منجر شود.