• امروز: 1403/11/11
  • آخرین بروزرسانی: 1403/11/10
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد:  شخم اولیه ۱۰ درصد شالیزارهای گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: شخم اولیه ۱۰ درصد شالیزارهای گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از انجام شخم اولیه در ۱۰ درصد اراضی شالیزاری استان خبر داد و گفت: ۷۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان خارج از شبکه آبیاری سد هستند که باید شخم زمستانه را جدی بگیرند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با بیان اینکه شالیکاران با آغاز ماه بهمن کمکم سال زراعی خود را آغاز میکنند، گفت: کشاورزان در حال آمادهسازی شالیزارها برای کشت برنج در سال آینده هستند.

وی از کشاورزان خواست از بارش رحمت الهی در فصل زمستان برای شخم اولیه شالیزارهای خود استفاده کنند و افزود: شخم زمستانه در شالیزارهای خارج از شبکه آبیاری سد سفیدرود آغاز شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه استفاده از آب باران هم از نظر اقتصادی و هم از نظر محیط زیستی اهمیت زیادی دارد، گفت: آب باران یکی از منابع تجدیدپذیر است و با جمعآوری و ذخیرهسازی آن از طریق آببندانها میتوانیم به عبور موفق از سال زراعی کمک کنیم.

محمدی اجرای شخم زمستانه در شالیزارها را موجب کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی و رودخانهها دانست و بیان کرد: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که تاکنون در حدود ۱۰ درصد از این اراضی، شخم اولیه اجرا شده است.

وی تقویم زراعی را استراتژی سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای مدیریت مصرف بهینه آب دانست و خاطرنشان کرد: کشاورزان از فرصت باقی مانده تا شروع کشت و کار جهت لایروبی و پاکسازی انهار درجه سه و چهارم با هدف دسترسی سریعتر و روانتر آب به شالیزارها استفاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواستار احیاء سنت ایلجار برای پاکسازی انهار کشاورزی شد و گفت: در سالهای اخیر با تنش آبی مواجه بودیم و کشاورزان تجربه خوبی از مدیریت بهینه آب دارند.

وی با اشاره به برنامههای انجام شده برای تعمیق و لایروبی آببندانها، متذکر شد: آببندانها فرصت طبیعی استان در حوزه کشاورزی هستند.

محمدی با بیان اینکه شخم اولیه به تجزیه سریعتر بقایای حاصل از زراعت برنج و کشت دوم و نهایتا افزایش حاصلخیزی خاک کمک میکند، ادامه داد: بهترین زمان برای لایروبی انهار و آببندانها از رسوبات و علفهای هرز همین ایام باقی مانده تا پایان سال است و موجب جلوگیری از هدررفت آب میشود.