رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه زنگ خطر فرونشست برای استان ما وجود دارد، گفت: باید بهرهبرداری خردمندانه از منابع آب و خاک را در دستور کار قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی امروز، ۲۰ دی ماه در همایش اعطای گواهینامه طرح ملی رتبه بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان استان گیلان، ضمن قدردانی از فعالان عرصه صنعت دام و طیور که موجب پایداری و تداوم تولید و امنیت غذایی هستند، اظهار کرد: با توجه به شرایط استان گیلان، شاهد رونق صنعت دام و طیور هستیم و در این راستا باید از ظرفیت تشکل ها و تعاونی ها و شرکت های دانش بنیان و واحدهای تحقیق و توسعه استفاده کنیم.
وی ظرفیت استان گیلان در حوزه تولید محصولات کشاورزی را بسیار بالا دانست و افزود: در حال حاضر سه و نیم میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید می شود که بدون فشار به منابع، می توان این میزان تولید را به ۶ میلیون تن رساند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان پدیده ناخوشایند خشک شدن دریاچه ها و تالاب ها و فرونشست زمین را نشان دهنده بهره برداری بی رویه از منابع آب دانست و عنوان کرد: عدم برنامه ریزی و مطالعات علمی موجب شده شاهد آسیب فرونشست در استان ها باشیم؛ این زنگ خطر برای استان گیلان نیز وجود دارد و باید بهره برداری خردمندانه از منابع آب و خاک را در دستور کار قرار دهیم، زیرا پایداری سرزمین وابسته به آب و خاک است و هرگونه غفلت در این حوزه جبران ناپذیر خواهد بود.
محمدی با اشاره به ظرفیت های گیلان در حوزه دامپروری، تصریح کرد: از سال ۱۴۰۱ در استان گیلان، فرایند تامین علوفه مورد نیاز دامپروری ها را آغاز کردیم تا کشاورزان شالیکار پس از برداشت برنج، اقدام به کشت علوفه کنند.
وی ادامه داد: ناترازی هزینه و درآمد شالیکاری موجب کاهش درآمد کشاورزان شده و لذا الگوی کشت دوم را طراحی کردیم که طی دو سال گذشته با جدیت پیگیری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تولید علوفه را در دستور کار استان دانست که در قالب کشت دوم انجام می شود و گفت: افزایش بهره وری یکی از تکالیف برنامه هفتم برای وزارتخانه ها و سازمان ها بوده که یکی از راه های آن، کشت دوم است.
وی با بیان اینکه شرکت های دام سبک و سنگین و طیور استان در قالب زنجیره و حرفه ای فعالیت می کنند، افزود: این شرکت ها همگام با دنیا فعالیت اقتصادی خودشان را پیش می برند.
محمدی از ارزیابی و رتبه بندی کارخانجات تولیدکننده خوراک دام در راستای بهره وری و کیفیت خبر داد و بیان کرد: اصلاح ساختار کارخانجات با استفاده از تکنولوژی روز مد نظر است لذا آماده پرداخت تسهیلات تبصره ای به طرح های اصلاحی و توسعه ای هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزایش کیفیت را در گرو افزایش بهره وری دانست و خاطرنشان کرد: کارخانجات خوراک دام و طیور، نقش مهمی در امنیت غذایی دارند که امنیت ملی را به دنبال خواهد داشت.
احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر وزارتی تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی نیز، گفت: در دو سال گذشته، ۶۱ درصد از کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان کشور رتبهبندی شدهاند و برای آنها گواهینامه ملی صادر شده؛ این رتبهبندی براساس استفاده از فناوریهای سختافزاری و نرمافزاری صورت گرفته و هدف اصلی آن، تضمین تولید خوراک با کیفیت و بهبود بهرهوری بوده است.
وی با اشاره به آغاز برنامههای کنترل و بهبود کیفیت خوراک دام در سطح کشور افزود: این برنامهها با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و از طریق ۱۸۶ آزمایشگاه فعال در کشور اجرا شده است و اتحادیههای دامداران و مرغداران نیز باید در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
مدیرکل دفتر وزارتی تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی به حمایت از تولید پلت یونجه در یکی از کارخانجات خوراک دام و طیور استان گیلان و همچنین سایر کارخانجات فعال و پیشرو اشاره کرد و از نقش این واحدها در توسعه صنعت خوراک کشور قدردانی کرد.