• امروز: 1403/10/13
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/12
جلسه بررسی مشکلات اقتصادی شهرستان صومعه سرا با اولویت رونق صنایع ابریشم گیلان برگزار شد

جلسه بررسی مشکلات اقتصادی شهرستان صومعه سرا با اولویت رونق صنایع ابریشم گیلان برگزار شد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سفر به استان گیلان به همراه استاندار، نماینده مردم شهرستان صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان پس از حضور در شهرستان صومعه‌سرا و بازدید از شهرک صنعتی این شهرستان و شرکت صنایع ابریشم گیلان در بخش طاهرگوراب این شهرستان در جلسه ای به بررسی مشکلات واحد‌های صنعتی، صنایع ابریشم و موضوعات اقتصادی شهرستان صومعه‌سرا پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، استاندار در این نشست با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف مالکیت و مدیریت صنایع ابریشم صومعه سرا برای خروج از مشکلات احصا شده، گفت: با توجه به سابقه درخشان اقتصاد ابریشم، باید مشکلات آن به درستی مرتفع شود و دولت و مجلس در این زمینه اهتمامی جدی دارند.

 هادی حق‌شناس در خصوص برخی از محصولات کشاورزی ‌مانند برنج، چای و ابریشم و اینکه تقاضا در ایران بیش از عرضه آن است، گفت: کل مصرف نخ در ایران سالیانه ۶۰۰ الی ۷۰۰ تن است که ۱۵۰ تن در گیلان تأمین می‌شود.

استاندار گیلان یکی از دلایل مشکلات موجود در کارخانه صنایع ابریشم را وجود مالک و مدیریتی متفاوت دانست و تصریح کرد: در خصوص زمین و درختان توت در گیلان مشکلی وجود ندارد و تخم نوغان در استان تولید می‌شود ولی در مالکیت و مدیریت کارخانه صنایع ابریشم دچار مشکل بوده و چندین مالک و مدیر در این کارخانه وجود دارد.

 حق‌شناس با تأکید بر لزوم توجه استفاده از ظرفیت کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص احیای کارخانه صنایع ابریشم تصریح کرد: این نهاد مقدس به کمک برای توسعه صنایع ابریشم در گیلان علاقمند است و باید از این فرصت برای احیای این مجموعه بزرگ استفاده کرد.

 وی با بیان اینکه برای واردکنندگان نخ باید ارز آزاد اختصاص گیرد، افزود: اگر ارز ترجیحی در واردات محصولات کشاورزی واقعی شود، چای، برنج، نخ، کیوی و زیتون گیلان اقتصادی خواهد شد و رونق می‌گیرد.

  رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه گیلان به معنای واقعی کلمه دارای ظرفیت بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف است، اظهار کرد: در طول سالیان گذشته از این ظرفیت‌ بالقوه به درستی استفاده نشده و به نوعی این ویژگی‌های صنعتی، گردشگری، کشاورزی و بخش خصوصی مغفول مانده است.

سید شمس الدین حسینی با بیان اینکه طرح توسعه منطقه آزاد انزلی بسیار به توسعه اقتصاد گیلان کمک می‌کند، گفت: از این فرصت باید برای ایجاد پایانه‌های صادراتی در این منطقه نهایت بهره را ببریم.

 رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از مزیت‌های گیلان را تولید چای باکیفیت دانست و بیان کرد: با استفاده از بند الف تبصره ۱۸ باید مشکلات چایکاران و شالیکاران را برطرف کنیم زیرا نباید این مزیت ارزشمند را در گیلان کم‌رنگ کنیم.