• امروز: 1403/10/02
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/01
تغییر کاربری غیرمجاز چالش خاک است

تغییر کاربری غیرمجاز چالش خاک است

مدیرکل دفتر امور خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: تغییر کاربری غیرمجاز، فرسایش و ریختن یا دفن زباله از چالش‌های حوزه خاک است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، ناصر دواتگر در آیین بزرگداشت روز جهانی خاک و در جمع مسئولان و کارشناسان حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در سالن بانک کشاورزی رشت بیان کرد: از ۱۶۵ میلیون هکتار زمین در کشور ۱۸.۵ میلیون هکتار قابلیت کشت دارد بقیه جنگل، بیابان، کویر و مرتع هستند؛ همچنین از این میزان خاک قابل کشت، پنج میلیون هکتار مرغوب است.

دواتگر با بیان اینکه خاک به شدت به سوی فرسودگی می‌رود، گفت: تغییر کاربری غیرمجاز، فرسایش و ریختن یا دفن زباله از چالش‌های حوزه خاک است و خاک‌های کشور ما تاب آوری کمی دارند؛ البته در همه دنیا همین طور است؛ بیشترین مقدار فرسایش خاک در دیم زارها (شخم در جهت شیب) است از اینرو حواسمان باید به فرسایش خاک باشد.

وی با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی تنها در کشور ما نیست، اضافه کرد: در دنیا، جنگل را تبدیل به مرتع و مزرعه می‌کنند اما در کشور ما نوع تغییرکاربری خطرناک‌تر است و این عنصر ارزشمند را به بتن تبدیل می‌کنیم.

وی با اشاره به تغییر زمین‌های شالیزاری به باغ، ویلا، فضای گردشگری، توسعه مسکن، شهرصنعتی و تغییر جنگل و مرتع به معدن بیان کرد: خاک چند سالی است که به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده‌است باید برای این نعمت ارزش قائل شویم.

مدیرکل دفتر امور خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه خاک تنها برای کشاورزی و تولید غذا نیست اضافه کرد: خاک آب آلوده را تصفیه می‌کند و برای دستیابی به برخی اهداف توسعه پایدار نقش اصلی دارد بنابراین نباید نسبت به این نعمت بزرگ بی مهری شود.

وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی صیانت از خاک اظهار کرد: برای حفاظت و مدیریت خاک راهی جز فرهنگ سازی در بین دانش آموزان نداریم.