• امروز: 1403/10/02
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/02
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مطرح کرد افزایش سالانه ۴۰ هکتاری سطح زیر کشت گردو در گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مطرح کرد افزایش سالانه ۴۰ هکتاری سطح زیر کشت گردو در گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سطح زیر کشت گردو در استان تا سال ۱۴۰۳ را در مجموع ۴۲۴۸ هکتار دانست و عنوان کرد: در طول سه سال اخیر به طور متوسط سالانه ۴۰ هکتار به سطح زیر کشت این محصول اضافه شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان گیلان، صالح محمدی امروز، ۲۶ مهرماه در جشنواره کشاورزی «شکرانه برداشت گردو» که در روستای ارده شهرستان رضوانشهر برگزار شد، گردوی ایرانی را از مهمترین گردوهای موجود در دنیا دانست و اظهار کرد: یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری طولانی مدت و پربازده در زمینه کشاورزی و باغی، احداث باغ گردو است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در اکثر نقاط کشور می توان اقدام به احداث باغ گردو کرد، افزود: در استان گیلان در تمام ۱۷ شهرستان کشت و کار گردو رواج داشته که بیشترین سطح زیر کشت در شهرستان های سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر، تالش و آستاراست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان سطح زیر کشت گردو در استان تا سال ۱۴۰۳ را در مجموع ۴۲۴۸ هکتار دانست و عنوان کرد: از این سطح بیش از ۷۱۵۱ تن محصول به ارزش اقتصادی ۱۷۱۷ میلیارد تومان برداشت می شود.

محمدی با بیان اینکه در حال حاضر سطح زیر کشت گردو در شهرستان رضوانشهر ۴۴۷ هکتار است، گفت: پیش بینی می شود بالغ بر ۱۵۰۵ تن محصول از باغات شهرستان برداشت شود.

وی فصل برداشت گردو را وابسته به شرایط محیطی دانست و با بیان اینکه در مناطق سرد در اواخر مهرماه انجام می شود، خاطرنشان کرد: هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوه ای مایل به خاکی در آمده باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به ارزش بالای گردو در بین میوه های خشک باغی، یادآور شد: نگهداری و صادرات گردو نیاز به سردخانه و دیگر وسایل پر هزینه ندارد و به علت خشک بودن هسته آن صدمه نمی بیند.

وی ادامه داد: به منظور ترغیب و تشویق باغداران و فعایت در تولید و توسعه سطح زیر کشت این محصول در طی سال های اخیر توزیع نهال رایگان گردوی ارقام مقاوم به سرما و دیرگل نظیر رقم «چندلر» اقدام شده است؛ رقم چندلر بومی آمریکا بوده و در ارتقاع ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ متر از سطح دریا کاشته می شود. این رقم مقاوم به سرمای بهاره نیز بوده و محصول آن پوست نازکی داشته و تحت عنوان گردوی کاغذی شناخته می شود.

محمدی با بیان اینکه از محل یارانه نهال در چند سال اخیر اقدام به حمایت از باغداران جهت توسعه کشت این رقم شده است، گفت: در طول سه سال اخیر به طور متوسط سالانه ۴۰ هکتار به سطح زیر کشت این محصول در استان اضافه شده است.

وی با تاکید بر لزوم توسعه کشت ارقام گردوی مقاوم به سرما با عملکرد بالا، متذکر شد: کشاورزان با درخواست به مراکز خدمات جهاد کشاورزی نسبت به ثبت نام و دریافت نهال از نهالستان های مجاز اقدام و از یارانه نهال آن برخوردار شوند.