• امروز: 1403/05/24
  • آخرین بروزرسانی: 1403/05/23
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان: ۳۵۷۰ هکتار از شالیزارهای گیلان دچار ورس شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان: ۳۵۷۰ هکتار از شالیزارهای گیلان دچار ورس شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، ۱۷۸ هزار و ۵۰۰ هزار از شالیزارهای استان را در فاز خوشه دهی دانست و عنوان کرد: در دو درصد این اراضی معادل ۳۵۷۰ هکتار گزارش ورس با وسعت های مختلف داشتیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با اشاره به آخرین وضعیت شالیزارهای استان گیلان، اظهار کرد: بیش از ۷۵ درصد شالیزارهای استان به مرحله خوشه دهی رسیده و ۱۰ درصد نیز در فاز رسیدگی و برداشت قرار دارد.

وی با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد بارش شدید باران در سطح استان بودیم، افزود: اوج بارش ها امشب و فرداست و شاهد بیشترین بارش در غرب استان به ویژه آستارا بودیم؛ البته این شرایط برای زراعت برنج که به شدت در این زمان نیازمند نور خورشید جهت تکمیل فرایند رشد است، مشکلاتی از جمله ورس و خوابیدگی را ایجاد می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به خطر بروز بیماری قارچی بلاست، تصریح کرد: بارش های تابستانه علاوه بر افزایش هزینه های برداشت، فیزیولوژی رشد برنج را کندتر می کند.

محمدی ۱۷۸ هزار و ۵۰۰ هزار از شالیزارهای استان را در فاز خوشه دهی دانست و عنوان کرد: در دو درصد این اراضی معادل ۳۵۷۰ هکتار گزارش ورس با وسعت های مختلف داشتیم.

وی ۱۱ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی را نیز در مرحله برداشت دانست و گفت: ۵۹۶ هکتار از این اراضی دچار ورس شده، اما جای نگرانی نیست، زیرا در این مرحله فقط با افزایش هزینه های برداشت مواجه هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، آستارا، تالش و رضوانشهر در غرب و املش در شرق استان را دارای بیشترین گزارش ورس دانست و خاطرنشان کرد: مزارع کشاورزانی که بر اساس توصیه های سازمان جهاد کشاورزی عمل کردند و کودهای پتاسه و سولفاته را به کار بردند، مقاومت بیشتری داشتند.

وی ادامه داد: مزارعی که در ابتدای خوشه دهی هستند، حتما مبارزه شیمیایی با بیماری قارچی بلاست را در دستور کار قرار دهند، زیرا اگر این بیماری کنترل و مدیریت نشوند، ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد و کیفیت برنج را رقم می زند.

محمدی شرایط حاکم آب و هوایی را شامل رطوبت و ابرناکی و بارندگی و دمای بالا دانست که مستعد توسعه بیماری قارچی بلاست به ویژه در ارقام محلی است و ادامه داد: این قارچ چه در مرحله برگ و چه در مرحله خوشه با قطع رابطه غذایی گیاه از ریشه به خوشه، موجب خشک شدن آن می شود.

وی با بیان اینکه کشاورزان برای اطمینان از سلامت مزرعه و حفظ عملکرد حتما از یک مرحله قارچ کش استفاده کنند، یادآور شد: استفاده از سموم قارچ کش با هماهنگی مدیریت های جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاه پزشکی باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از هماهنگی با شالیکوبی های استان در مرحله برداشت محصول خبر داد و تاکید کرد: شالیکوبی های استان شلتوک های با رطوبت بالا را دریافت و خشک خواهند کرد تا کشاورزان متحمل خسارت بیشتر نشوند.