• امروز: 1403/10/04
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/03
دغدغه ما تولید برنج و حفاظت از عرصه های کشاورزی است

دغدغه ما تولید برنج و حفاظت از عرصه های کشاورزی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امروز دغدغه ما تولید برنج و حفاظت از عرصه های کشاورزی است، زیرا اگر کشاورز به عنوان تولیدکننده آسیب ببیند، از عرصه خارج می شود و زمین خود را از دست می دهد و در راستای اجرای برنامه‌های راهبردی امنیت غذایی و ارتقاء کمی و کیفی بهره‌وری تولید محصول استراتژیک برنج و تولید غذای سالم و پایداری حفظ تنوع زیستی در زیست‌بوم شالیزارهای کشور، تولید برنج به روش ICM(مدیریت تلفیقی محصول) در دستور کار است.

به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان گيلان، صالح محمدی امروز، ۳ تیرماه در جلسه هماهنگی تولید برنج گواهی شده با روش مدیریت تلفیقی(ICM)، با اشاره به گرایش کشورها به تولید محصولات کشاورزی ارتقا یافته در حوزه سلامت، اظهار کرد: علوم مختلف هر لحظه در حال تغییر و پیشرفت هستند و لذا شاهد ورود علوم و دانش به عرصه تولید محصولات کشاورزی هستیم و بسیاری از کشورها از سال ها قبل در این حوزه تلاش کرده اند.

وی امنیت غذایی را جزو سیاست های نظام و مورد تاکید رهبر انقلاب دانست و افزود: کشاورزی دانش بنیان ضامن امنیت غذایی است و در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» باید به سمت کشاورزی دانش بنیان برویم، زیرا اوج مشارکت مردم در بخش کشاورزی رقم می خورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی، از رسانه ها خواست به معرفی «ICM» و اهمیت مدیریت جامع تولید بپردازند و عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در کنار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه تحقیقات برنج و سازمان حفظ نباتات و سایر دستگاه های اجرایی استان کار خوبی را برای تولید تلفیقی برنج آغاز کرده، زیرا برنج محصول اصلی استان گیلان است.

محمدی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی و استفاده از خرد جمعی برای کاهش پیامدهای تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی، خاطرنشان کرد: امروز دغدغه ما تولید برنج و حفاظت از عرصه‌های کشاورزی است، زیرا اگر کشاورز به عنوان تولیدکننده آسیب ببیند، از عرصه خارج می شود و زمین خود را از دست می دهد، این در حالی است که با سیل مهاجرت به استان های شمالی مواجه هستیم و اگر بخش کشاورزی آسیب ببیند، امکان جبران آن وجود ندارد.

وی یکی از راهکارهای افزایش تولید در بخش کشاورزی را استفاده از دانش و فناوری روز جهت بازارپسندی محصولات دانست و بیان کرد: امروز مردم خیلی به سلامت خود و خانواده شان اهمیت می دهند و محصولات کشاورزی سالم و مطمئن را خریداری می کنند و لذا باید به دنبال تولید محصول سالم برنج با تکیه بر «ICM» باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنج «ICM» تحت شرایط خاص تولید می شود، عنوان کرد: شاهد فرهنگ سازی درباره برنج «ICM» هستیم و باید برای بازار این محصول برنامه ریزی کنیم. در این راستا به تولیدکنندگان برنج «ICM» گواهی معتبر اعطا می شود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت فروشگاه های بزرگ برای فروش محصول «ICM»، ادامه داد: به دنبال تولید برنجی هستیم که ملاحظات کیفی و محیط زیستی را رعایت کرده و دارای کد کیو.آر است و تولیدکننده مشخص دارد.

محمدی با بیان اینکه شناسنامه دار کردن شالیزارهای استان همچون باغات در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: کشاورزی پایدار مبتنی بر رفتارهای محیط زیستی بوده و استفاده از سموم را کنترل می کند؛ متاسفانه با روش های سنتی شاهد از بین رفتن بسیاری از موجودات زنده مفید در اکوسیستم شالیزار هستیم.

وی از ایجاد غرفه فروش محصولات «ICM» در میادین پایتخت خبر داد و متذکر شد: در تولید پایدار برنج حفاظت از محیط زیست و کاهش هزینه های تولید و مدیریت نهاده های کشاورزی و گیاه پزشکی را در دستور کار داریم تا محصولی با ارزش، صادراتی و کیفی تولید شود. کشاورزان ما قابلیت تولید محصولات سالم و کیفی صادرات محور را دارند، لذا می‌توانیم به کشت «ICM» به عنوان محصولی که مشکل بازار برنج را حل می کند، بپردازیم.