معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با توجه به اهمیت مبارزه زمستانه آفات و بیماریهای مرکبات، از آغاز کنترل زمستانه آفات در باغهای مرکبات این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی، سیدعلی موسوی گفت: با توجه به اهمیت مبارزه زمستانه آفات و بیماریهای مرکبات و با توجه به نمونهبرداریهای انجام شده و توجه به مراحل رشدی آفات، زمان مناسب کنترل زمستانه آفات مرکبات در باغهای مرکبات استان گیلان به مدت سه هفته اعلام می شود.
موسوی افزود: در این مدت روغنپاشی باغهای مرکبات با استفاده از روغن امولسیون شونده مرغوب با پایه پارافین؛ به نسبت توصیه میشود و همچنین هرس شاخههای داخلی درختان به منظور ایجاد تهویه مناسب علاوه بر اینکه از تراکم آفت در قسمتهای داخلی میکاهد سبب کاهش میزان سم مصرفی و کنترل بهتر آفت میشود.
وی با اشاره به مديريت صحيح سمپاشی زمستانه باغهای مرکبات تصریح کرد: استفاده از غلظت توصیه شده همراه با تهیه محلول یکنواخت سم از موارد مهم رعایت سمپاشی صحیح است و به منظور کنترل آفت کنه قرمز در باغها، به خصوص باغهای جوان زیر 10 سال که آلودگی آن توسط کارشناسان حفظنباتات و یا کلینیک گیاهپزشکی تایید شده باشد، استفاده از یکی از کنهکشهای موثر توصیه شده سازمان حفظنباتات کشور همراه با روغن امولسیون شونده توصیه می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: برای کاهش جمعیت انتقالی و پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانهای در بهار و تابستان سال آینده، تاکید میشود نسبت به برداشت تمامی میوههای رسیده و به ویژه میوههای نارنج در حاشیه باغها، پارکها و معابر شهری و روستایی و شهرکهای ساحلی حداکثر تا اواسط اسفندماه اقدام شود.
وی یادآور شد: انجام مبارزه زراعی مانند پابیل کردن سایهانداز درختان و رعایت بهداشت عمومی کف باغ، علاوه بر ایجاد تهویه مطلوب برای درختان در کاهش جمعیت انتقالی مگس میوه نیز تاثیر بهسزایی دارد.
موسوی خاطرنشان کرد: برای حمایت از دشمنان طبیعی آفات و حشرات گردهافشان و تاثیر بسیار پایین حشرهکشها روی فرم زمستانگذران آفات، از مصرف حشرهکشها در مبارزه زمستانه اکیدا خودداری شود.
وی تاکید کرد: سمپاشی به نحوی صورت گیرد که ابتدا قسمتهای داخلی تنه درختان از بالا به پایین بهطور کامل شسته شود و سپس قسمتهای بیرونی تاج بهصورت عمودی از بالا به پایین و از پایین به بالا محلولپاشی شود.
موسوی گفت: از روغنها و سموم درب بسته و دارای برچسب استفاده شود و قوطیهای سم و روغن در محیطهای خشک و خنک نگهداری شود و از باز نگهداشتن درب آنها خودداری شود.
وی به رعایت نکات ایمنی اشاره کرد و گفت: استفاده از ماسک، لباس مخصوص سمپاشی و دستکش و همچنین خودداری از خوردن، آشامیدن و سیگارکشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده بدن با آب و صابون پس از سمپاشی الزامی است.
وی تاکید کرد: با توجه به اطلاعات هواشناسی، اطمینان از عدم بارندگی 24 تا 48 ساعت پس از روغنپاشی تاکید میشود.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان