• امروز: 1403/09/04
  • آخرین بروزرسانی: 1403/08/30
آغاز کنترل زمستانه آفات در باغ‌های مرکبات گیلان

آغاز کنترل زمستانه آفات در باغ‌های مرکبات گیلان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با توجه به اهمیت مبارزه زمستانه آفات و بیماری­های مرکبات، از آغاز کنترل زمستانه آفات در باغ‌های مرکبات این استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی، سیدعلی موسوی گفت: با توجه به اهمیت مبارزه زمستانه آفات و بیماری­های مرکبات و با توجه به نمونه‌برداری‌های انجام شده و توجه به مراحل رشدی آفات، زمان مناسب کنترل زمستانه آفات مرکبات در باغ­های مرکبات استان گیلان به مدت سه هفته اعلام می شود.

موسوی افزود: در این مدت روغن­پاشی باغ­های مرکبات با استفاده از روغن امولسیون شونده مرغوب با پایه پارافین؛ به نسبت توصیه می­شود و همچنین هرس شاخه‌های داخلی درختان به منظور ایجاد تهویه مناسب علاوه بر اینکه از تراکم آفت در قسمت‌های داخلی می‌کاهد سبب کاهش میزان سم مصرفی و کنترل بهتر آفت می‌شود.

وی با اشاره به مديريت صحيح سم‌پاشی زمستانه باغ‌های مرکبات تصریح کرد: استفاده از غلظت توصیه شده همراه با تهیه محلول یکنواخت سم از موارد مهم رعایت سم‌پاشی صحیح است و به منظور کنترل آفت کنه قرمز در باغ­ها، به خصوص باغ­های جوان زیر 10 سال که آلودگی آن توسط کارشناسان حفظ­نباتات و یا کلینیک گیاه­پزشکی تایید شده باشد، استفاده از یکی از کنه­کش­های موثر توصیه شده سازمان حفظ­نباتات کشور همراه با روغن امولسیون شونده توصیه می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: برای کاهش جمعیت انتقالی و پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانه­ای در بهار و تابستان سال آینده، تاکید می­شود نسبت به برداشت تمامی میوه­های رسیده و به ویژه میوه­های نارنج در حاشیه باغ­ها، پارک­ها و معابر شهری و روستایی و شهرک­های ساحلی حداکثر تا اواسط اسفندماه اقدام شود.

وی یادآور شد: انجام مبارزه زراعی مانند پابیل کردن سایه‌انداز درختان و رعایت بهداشت عمومی کف باغ، علاوه بر ایجاد تهویه مطلوب برای درختان در کاهش جمعیت انتقالی مگس میوه نیز تاثیر به‌سزایی دارد.

موسوی خاطرنشان کرد: برای حمایت از دشمنان طبیعی آفات و حشرات گرده­افشان و تاثیر بسیار پایین حشره‌کش‌ها روی فرم زمستان­گذران آفات، از مصرف حشره­کش‌ها در مبارزه زمستانه اکیدا خودداری شود.

وی تاکید کرد: سم­پاشی به نحوی صورت گیرد که ابتدا قسمت‌های داخلی تنه درختان از بالا به پایین به‌طور کامل شسته شود و سپس قسمت‌های بیرونی تاج به‌صورت عمودی از بالا به پایین و از پایین به بالا محلول‌پاشی شود.

موسوی گفت: از روغن‌ها و سموم درب بسته و دارای برچسب استفاده شود و قوطی‌های سم و روغن در محیط‌های خشک و خنک نگهداری شود و از باز نگه­داشتن درب آنها خودداری شود.

وی به رعایت نکات ایمنی اشاره کرد و گفت: استفاده از ماسک، لباس مخصوص سم­پاشی و دستکش و همچنین خودداری از خوردن، آشامیدن و سیگارکشیدن هنگام سم­پاشی و شستن اعضای آلوده بدن با آب و صابون پس از سم­پاشی الزامی است.

وی تاکید کرد: با توجه به اطلاعات هواشناسی، اطمینان از عدم بارندگی 24 تا 48  ساعت پس از روغن‌پاشی تاکید می­شود.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان