14 بهمن در روزشمار امسال ایام دهه فجر سازمان جهاد کشاورزی به «جهاد کشاورزی، جوان، نخبگان و تولید دانشبنیان» نامگذاری شده و به این بهانه نخبگان و شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی استان گیلان با رییس سازمان جهاد کشاورزی استان دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی در حاشیه این دیدار با اشاره به معرفی سه نوع رقم جدید کیوی با اسامی طلوع (Sunrise)، گیلدا (Gilda) و زرین (Zarin) توسط محققان دانشگاه گیلان گفت: این پروژه با سفارش سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان و بنا بر نیاز بهرهبرداران کیوی استان از سال 1394 آغاز شده و در قالب یک برنامه تحقیقاتی جامع و هدفمند با معرفی سه رقم جدید در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور به ثبت رسید.
صالح محمدی از تولید انبوه محصول کیوی با ارقام جدید در اسفندماه سال آینده خبر داد و گفت: حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار نهال در سال اول تولید خواهد شد و ظرف مدت سه تا چهار سال، نهال اصلاح شده از این ارقام جدید در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی یادآور شد: این ارقام جدید براساس استانداردها و با در نظر گرفتن نوع ذائقه مصرف کنندههای داخلی و بینالمللی و با چشمانداز کشاورزی دانش بنیان در مسیر اقتصادی سازی معرفی شد.
محمدی تصریح کرد: بیش از 8 هزار باغدار کیوی در استان گیلان سالانه به طور متوسط ۲۱۵ هزار تن محصول تولید میکنند و شهرستانهای تالش، رودسر و آستارا عمده تولیدکنندگان کیوی در استان گیلان هستند و ایران جزو یکی از پنج کشور برتر دنیا در تولید کیوی است و جایگاه خوبی در صادرات این محصول دارد اما تنها یک رقم این محصول شامل گوشت سبز یا همان هایوارد در ایران کشت میشد و این در حالی است که در بازارهای بینالمللی مصرفکنندهها تمایل دارند تا از میوههایی با طعم، رنگ و مزه جدید استفاده کنند.
این مقام مسئول رعایت استانداردهای بینالمللی و کشورهای هدف در توسعه صادرات و اجرای عملیات خوب کشاورزی GAP در بهبود کمی و کیفی محصول را اثرگذار دانست و گفت: در میوه کیوی، زمان برداشت و زودرسی، شاخص طعم، رنگ گوشت، عملکرد، رایحه مطلوب با ظاهری بازارپسند حائز اهمیت است ضمن آن که میزان ویتامین C و ماندگاری میوه و تحمل انواع تنشها از دیگر صفات مهم کیوی در برنامههای اصلاحی میباشد و با معرفی این ارقام جدید دریچهای نو در صادرات کیوی باز شده است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان