• امروز: 1403/02/09
  • آخرین بروزرسانی: 1403/02/08
برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با آنفلوانزای حاد پرندگان ویژه بانوان روستایی آستارا

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با آنفلوانزای حاد پرندگان ویژه بانوان روستایی آستارا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آستارا از برگزاری کارگاه آموزشی ویژه بانوان روستای ویرمونی این شهرستان با موضوع آشنایی با آنفلوانزای حاد پرندگان خبر داد. 
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، نورالدین میرزایی در حاشیه این کارگاه گفت: بیماری آنفلوانزای طیور یکی از بیماری‌های واگیردار تنفسی ویروسی طیور است که دارای قدرت انتشار سریع است و پرندگان آبزی مانند اردک و مرغابی به عنوان مخزن این بیماری در طبیعت معرفی شده است و اشخاص مختلف با تماس با پرنده‌های مریض ، تجهیزات آلوده موجود در مرغداری‌ها ، ماشین‌های حمل و نقل، آب و دان آلوده، پرندگان وحشی، موش و حشرات می‌توانند به طور مکانیکی ویروس آنفلوانزا را بین مرغداری‌ها منتقل کرده و موجب بیماری شوند.
میرزایی افزود: این ویروس به تعداد زیاد از طریق ترشحات چشم و بینی و دستگاه گوارش (مدفوع) پرنده بیمار در محیط پخش و توسط مواد آلی در محیط حفظ می‌شود و همچنین این ویروس جزء ویروس‌های نسبتاً حساس بوده و با انواع ضد عفونی کننده‌های حلال چربی، خنثی می‌شود.
وی یادآور شد: دوره کمون بیماری در یک پرنده بین چند ساعت تا ۳ روز و در یک گله تا ۱۴ روز است و این دوره به میزان آلودگی ویروسی، راه عفونت، گونه پرنده مبتلا و قدرت بیماری‌زایی ویروس بستگی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آستارا به علائم آنفلوانزای حاد پرندگان اشاره کرد و گفت: کاهش اشتها، ضعف، کاهش سرزندگی، کاهش تولید، کاهش جوجه در آوری و نطفه‌داری، جمع شدن جوجه‌ها به دور یکدیگر، ژولیدگی پرها، تیرگی تاج و ریش، تیرگی پوست نواحی بدون پر بدن، اسهال، عوارض عصبی مانند لرزش و تکان دادن سر از جمله علائم بیماری در پرنده است و در برخی موارد دوره بیماری خیلی سریع بوده و پرنده‌ها بدون نشان دادن عارضه مشخص تلف می‌شوند.
وی تصریح کرد: برای تشخیص بیماری ابتدا باید به میزان واگیری و تلفات جوجه ها توجه نمود و سپس جهت تایید تشخیص از آزمایشگاه کمک گرفت.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان