• امروز: 1403/10/02
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/01
کارشناسان جهاد کشاورزی املش روزانه از باغهای کیوی برای تعیین زمان برداشت بازدید می‌کنند

کارشناسان جهاد کشاورزی املش روزانه از باغهای کیوی برای تعیین زمان برداشت بازدید می‌کنند

به گزارش روابط عمومی، مدیر جهاد کشاورزی املش بر رعایت زمان مناسب برداشت کیوی و تأثیر آن در ارزش غذایی و کیفیت انباری این میوه تأکیدکرد و گفت: زمان برداشت کیوی مهم‌ترین عاملی است که خصوصیات کیفی میوه شامل میزان کاهش وزن درطول دوره، انبارداری، میزان کاهش سفتی بافت میوه در طول دوره انبارداری، میزان مواد جامد و محلول و ظرفیت آنتی اکسیدان را به صورت معنی‌داری تحت تأثیر قرار می‌دهد.

طاهر غلامی مهم‌ترین شاخص درتعیین زمان برداشت کیوی را درجه بریکس دانست و افزود: در شهرستان مقدار مناسب آن ۶.۲ بوده و بر همین اساس کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی املش از اواسط شهریورماه همه روزه از باغ‌های کیوی شهرستان سرکشی و نسبت به کنترل میزان بریکس میوه کیوی با دستگاه رفراکتومتر اقدام می‌کنند.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان املش حساسیت زیاد به بیماری‌های انباری در دوران انبارداری، بالا رفتن میزان اسید از حد بازارپسندی، نامنظم بودن و عدم یکنواختی رسیدن میوه و عدم شکل‌گیری عطر و طعم را از جمله معایب برداشت زودهنگام میوه کیوی دانست.

وی در پایان پیر شدن سریعتر میوه‌ها و کوتاه‌تر شدن عمر انباری میوه کیوی، کاهش وزن بیشتر درطول دوران انباری و چروکیدگی میوه، کاهش بیشتر میزان سفتی بافت میوه و کاهش قابلیت عرضه دربازار، تخریب بافت میوه وکاهش ویتامین C و ظرفیت آنتی اکسیدانی و افزایش ریسک سرمازدگی میوه روی درخت را از معایب برداشت دیرهنگام میوه کیوی برشمرد.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان