مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشت نهال انجیر از ارقام اصلاح شده در حال توسعه است و به مراکز مجوزدار، نهال یارانه ای اختصاص داده می شود.
منوچهر پارسافر، با بیان اینکه برداشت انجیر از ۳۰۰ هکتار از باغات گیلان در حال انجام است، اظهار کرد: ۲۰۰۰ باغدار گیلانی برداشت انجیر را آغاز کرده اند که تا اواخر شهریور ادامه داد.
وی با بیان اینکه کشت نهال انجیر از ارقام اصلاح شده در حال توسعه بوده و به مراکز مجوزدار، نهال یارانه ای اختصاص داده می شود، افزود: پیشبینی میشود امسال باغداران بیش از سال گذشته از باغات انجیر گیلان محصول برداشت کنند، زیرا سال گذشته با توجه به توسعه باغات انجیر، نهال های اصلاح شده به متقاضیان عرضه شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: انجیر در گیلان بیشتر به صورت تازه خوری مصرف می شود و اغلب در بازارهای محلی به فروش می رسد. بخشی از انجیر گیلان نیز در صنایع فرآوری، به صورت مرباجات برای مصرف عرصه می شود.
وی با بیان اینکه انجیر گیلان با کیفیت و خوش طعم است، تصریح کرد: انجیر سیاه و سفید در گیلان وجود دارد و این میوه بهشتی علاوه بر بازارهای گیلان برای فروش به استان های همجوار نیز روانه میشود.
پارسافر ادامه داد: به طور میانگین باغداران گیلانی ۱۷۰۰ تن انجیر از باغاتشان برداشت می کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به روستاییان توصیه کردیم در باغ و اراضی جوار خانه هایشان نسبت به کاشت نهال از ارقام اصلاح شده اقدام کنند؛ البته در برخی از خانههای ویلایی استان نیز تک درخت انجیر وجود دارد و امیدواریم در خانه سازیها و بلندمرتبه سازی ها نسبت به حفظ این درختان ارزشمند در باغچه و حیاط توجه شود.
وی تصریح کرد: شهرستانهای تالش، لاهیجان، رودبار، رشت، صومعه سرا و شفت عمدهترین مناطق تولید انجیر در گیلان هستند و توسعه باغات انجیر در صومعهسرا بیش از شهرستان های دیگر صورت گرفته است.