رئیس جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان گیلان معادل ۵۵ درصد برداشت شده است.
صالح محمدی، با بیان اینکه برنامه ریزی ها و زحمات همه به ویژه شالیکاران گیلانی در سال زراعی جاری، علیرغم نگرانی ها در حوزه تامین آب در ابتدای فصل کاشت به بار نشسته است، اظهار کرد: در حال حاضر در مرحله رسیدگی و برداشت محصول برنج هستیم.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان گیلان معادل ۵۵ درصد برداشت شده است، عنوان کرد: برداشت محصول برنج در همه شهرستان ها با سرعت ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت وگوی خبری با اشاره به هدفگذاری کاهش ضایعات برنج در سال جاری از طریق معاینه فنی کمباین ها، خاطرنشان کرد: اگر برداشت با کمباین های دارای برچسب معاینه فنی انجام شود، ۱۰ تا ۱۵ هزار تن شلتوک به چرخه تولید برنج برمی گردد و می توانیم به افزایش بهره وری کمک کنیم.
محمدی روزهای جاری را گرم و مرطوب دانست و یادآور شد: سال گذشته ۱۸۵ هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان را به صورت مکانیزه برداشت کردیم، اما امسال برداشت مکانیزه ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی شالیکاری با کمباین های ویژه برنج هدفگذاری شده است.
وی از کشاورزان خواست برای کاهش آسیب و خسارت حتماً با پیش بینی های هواشناسی هماهنگ باشند و گفت: توصیه ما به کشاورزان شالیکار پرورش راتون به عنوان کشت دوم است، زیرا هزینه های ابتدای فصل کشت را ندارد و زمینه مبارزه با کرم ساقه خوار را فراهم می کند.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان همچنین بر کاشت گیاهان علوفه ای مانند شبدر، چغندر ، ذرت و پاچ باقلا در شالیزارها تاکید کرد و یادآور شد: کشاورزان از آتش زدن باقی مانده کاه و کلش در شالیزار خودداری کنند، زیرا علاوه بر آلودگی محیط زیست، میکروارگانیسم های سطح خاک را از بین می برد.