• امروز: 1403/02/10
  • آخرین بروزرسانی: 1403/02/10
مقابله با عرضه آفت کشها ی تقلبی و غیر مجاز در شهرستان رودبار بصورت جدی پیگیری می‌شود

مقابله با عرضه آفت کشها ی تقلبی و غیر مجاز در شهرستان رودبار بصورت جدی پیگیری می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت؛ مانور مقابله با عرضه آفت کشهای تقلبی و غیر مجاز در شهرستان با حضور معاون فنی ، حراست ، کارشناسان تولیدات گیاهی ، حفظ نباتات و ترویج  شهرستان در روز چهارشنبه ۲۱ تیرماه  از فروشگاه واقع در رودبار ،رستم آباد و رحمت آباد انجام پذیرفت .

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ،مهدوی در حاشیه این مانور با بیان این مطلب افزود ؛ ساماندهی و نظارت بر فعالیت فروشگاه های عرضه سموم و آفت کش های کشاورزی در سطح شهرستان با جدیت وبطور مستمر انجام می شود .

وی اظهار داشت ؛ این بازدیدها با هدف نظارت بر عدم فروش سموم قاچاق و تقلبی و تاریخ گذشته، رعایت اصول بهداشتی و فنی در تهیه و توزیع سموم ، حضور مداوم کارشناس فنی فروشگاه ، ثبت سموم در سامانه مانیتورینگ و تمدید پروانه فعالیت و بهره برداری توسط فروشگاه ها با هماهنگی سازمان نظام مهندس کشاورزی و منابع طبیعی ،شرایط بهداشتی اعم از داشتن جعبه کمک های اولیه و نحوه نگهداری سموم و با رعایت استانداردهای لازم در فروشگاه انجام می شود.

مهدوی با اشاره به برخی سموم تقلبی و یا قاچاق در بازار بیان داشت: استفاده از آفت کش های غیر مجاز اثرات زیست‌ محیطی مخربی در دراز مدت دارند و افراد ناآگاه گاها متوجه اثرات درازمدت نیستند و یا برای کنترل آفت در کوتاه‌مدت در اراضی اجاره‌ای، بدون اهمیت دادن به این موضوع  این سموم را استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه هر آفت کشی که به محیط‌ زیست خسارت وارد کند غیرمجاز محسوب می‌شود( به عبارتی آفت‌کش‌های غیر مجاز اثرات مخرب زیست‌محیطی با ماندگاری بالا دارند و گاها بروی کشت سال بعد اراضی مصرف‌شده تأثیر مخربی برجای می‌گذارند) اظهار داشت : آفت‌کش‌های غیر مجاز از طرف سازمان‌های جهانی زیست‌ محیطی و غذایی اعلام می‌شوند و جهاد کشاورزی با تخلفات در این حوزه به‌صورت جدی برخورد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، مصرف کود و سم را به‌عنوان یک برنامه غذایی، نیاز باغ و مزرعه دانسته و گفت: هرچند میزان و زمان استفاده از کود و سم در تولید محصول بسیار تأثیرگذار است، اما بسیاری از کشاورزان به این امر توجهی ندارند و یا از افراد و فروشندگانی مشورت می‌گیرند که دانش لازم را در این راستا ندارند.

مهدوی با تاکید به اینکه برای تولید یک محصول سالم و باکیفیت، مجموعه‌ای از کودها و سموم مختلف باید استفاده شود عنوان کرد: به دلیل سنتی بودن کشاورزی مصرف این نهاده‌ها در بسیاری از مواقع با سوءمصرف همراه می‌شود.

مهدوی در پایان از کشاورزان شهرستان خواست در صورت مشاهده مغایرت قیمت فروش و تخلف در زمینه نحوه نگهداری و فروش سموم مراتب را به واحد حفظ نباتات جهاد کشاورزی اطلاع دهند و مصرف آفت کش ها با تشخیص و مشورت کارشناس حفظ نباتات صورت گرفته و سموم مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های مجاز تهیه کنند.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان