• امروز: 1403/09/06
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/06
پیش بینی برداشت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک در گیلان

پیش بینی برداشت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک در گیلان

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیش بینی می شود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک در شالیزارهای استان برداشت شود.  

صالح محمدی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروزه در دنیا اقتدار غذایی از مولفه های مهم کشورهای قدرتمند محسوب می شود، اظهار کرد: گیلان جزء ده استان برتر در بخش کشاروزی کشور است زیرا دارای آب فراوان و خاک مناسب است.

وی افزود: اولین و مهمترین فعالیت اقتصادی در گیلان کشاورزی است و ضروریست با نگاه علمی تر در این عرصه وارد شویم.

محمدی ادامه داد: بهره گیری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی گیلان برای علمی کردن بخش کشاورزی گیلان باید ارتقا یابد و به این ترتیب می توانیم برای افزایش درآمد کشاورزان را به نقطه مطلوبی برسیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: اعتقاد داریم کشاورزان در عرصه طلایی فعالیت می کنند زیرا ارزش شالیزارهای گیلان از معادن طلا بیشتر است. باید با ورود به بحث دانش بنیان عملکرد ها را در واحد سطح ارتقا ببخشیم.

وی خاطرنشان کرد: شرایط با توجه به تغییرات اقلیمی حساس شده است و کاهش نزولات جوی مشکلات مختلفی به وجود آورده است. در گیلان نیز بارش های کم در سال گذشته موجب شد که امسال نگرانی هایی برای تامین آب مورد نیاز کشت برنج بوجود بیاید که خوشبختانه با موفقیت سپری شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: امسال بیشترین محصول را نسبت به سالهای اخیر برداشت خواهیم کرد و خوشبختانه عملکرد گیلان در شالیزارها فوق العاده بوده  است. پیش بینی ما این است که بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک در استان برداشت شود.

محمدی با بیان اینکه سود سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گیلان در نهایت به کشور بر می گردد، ادامه داد: با توجه به گرمای هوا برخی از استان ها جوجه ریزی نکردند این در حالیست که گیلان نه فقط جوجه ریزی را متوقف نکرد بلکه ده درصد نیز افزایش یافت.    

وی افزود: حفظ شالیزارها و دیگر اراضی کشاورزی گیلان از مهمترین کارهای سازمان جهاد کشاورزی است. تحریم و جنگ اوکران نشان داد که دنیا غلات را به راحتی در اختیار ما نمی گذارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه تصریح کرد: با توجه به قرارگرفتن در شرایط برداشت محصول برنج در شالیزارها و برگزاری نشست‌های مختلف در این ارتباط، نرخ تبدیل شلتوک به برنج در شالیکوبی‌ها تعیین و در ستاد تنظیم بازار استان نیز مصوب شده‌است. در این ارتباط کارخانجات استان گیلان را به گروه‌های معمولی، رتبه دو و رتبه یک تقسیم شده‌اند که برای هر کدام نرخی مشخص شده‌است.

وی افزود: نرخ تبدیل هر کیلو شلتوک برنج در کارخانجات معمولی یکهزار و ۶۰۰ تومان یا به ازای تبدیل یکصد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم برنج سالم و در کارخانجات رتبه دو، یکهزار و ۷۵۰ تومان یا ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم برنج سالم از شالیکاران دریافت کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان داشت: قیمت تبدیل هرکیلو شلتوک برنج در کارخانجات درجه یک، هزار و ۹۰۰ تومان یا به ازای تبدیل یکصدکیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم برنج سالم تعیین شده‌است.

وی با بیان اینکه پرداخت ریالی یا کالایی "برنج سفید" بر اساس توافق کشاورز با کارخانه دار است، افزود: پرداخت نرخ ریالی یا برنج سفید بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام می شود و هیچ کارخانه دار حق تعیین نوع پرداخت را ندارد.

محمدی با اشاره به فعالیت یکهزار و ۴۲۵ شالیکوبی در گیلان بیان داشت: با توجه به ورود تکنولوژی در عرصه صنایع بیش از ۷۰۰ کارخانه در این استان تجهیز و نوسازی شده‌اند که این مهم سه تا هفت درصد کاهش ضایعات در مرحله تبدیل به همراه دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان برداشت شده است، افزود: از این میزان نزدیک ۷۰ هزار هکتار به روش مکانیزه برداشت انجام گرفته است.

استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی گیلان