• امروز: 1403/09/06
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/06
رویداد ملی کاروان ترویجی تخصصی برنج به‌منظور انتقال یافته‌های تحقیقاتی

رویداد ملی کاروان ترویجی تخصصی برنج به‌منظور انتقال یافته‌های تحقیقاتی

در تاریخ 15 تیرماه سال جاری، رویداد کاروان ترویجی تخصصی برنج به‌صورت ملی همزمان در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان برگزار شد.

این مراسم در استان گیلان با حضور آقای دکتر صالح‌محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ، خانم دکتر حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، آقای دکتر مژدهی رئیس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی، آقای دکتر منافی و آقای مهندس جعفری از موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، مدیران سازمان جهاد کشاورزی و کلیه اعضای هیات علمی و محققان موسسه تحقیقات برنج کشور و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی حضور داشتند. پس از ایجاد هماهنگی‌های لازم هر یک از کاروان ها که متشکل از کارشناسان و محققین مراکز تحقیقاتی به عرصه‌های شالیزاری اعزام شدند.

خانم دکتر حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج در مصاحبه‌ای بیان کردند که در این رویداد اکیپ‌هایی متشکل از محققان، مروجان و کارشناسان متخصص در حوزه برنج وارد عرصه شالیزاری می‌شوند و این رویداد به‌صورت ملی در سه استان گیلان و مازندران و گلستان در حوزه‌های شالیزاری به‌صورت همزمان در حال اجرا می‌باشد.

هدف از اعزام این کاروان‌های تخصصی در سطح شالیزارها انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی به کشاورزان و بهره‌برداران است. کاروان‌های ترویجی بر اساس رهنمود وزیر جهاد کشاورزی جهت مدیریت دانش در مزرعه در سالی که به دستور مقام معظم رهبری سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی نام گرفته است اجرا می‌شود. لذا محققان حاصل یافته‌های ترویجی‌‌شان را با حضور کارشناسان و مروجان به کشاورزان عزیز منتقل کرده و پاسخگوی سوالات کشاورزان می‌باشند.

خانم دکتر حسینی در ادامه سخنان بیان کردند که انتقال یافته‌ها به کشاورزان و عملی کردن یافته‌های کاربردی با هدف ارتقای بهره‌وری در نظام شالیزاری و افزایش تولید برنج داخلی و امنیت غذایی می‌باشد.

ایشان بیان داشتند برنج دومین غله استراتژیک و مهم کشور در سبد غذایی ایرانیان است و نقش بسیار مهمی در سفره مردم دارد بنابراین هر گامی که برای ارتقای تولید برنج برداشته شود موجب حفظ پایداری تولید و امنیت غذایی در حوزه این محصول مهم می‌شود.

خانم دکتر حسینی در ادامه گفتند: موسسه تحقیقات برنج کشور به‌عنوان یک موسسه ملی که در سطح کل کشور فعالیت می‌کند حضور فعالی را در این حوزه دارد. در این رویداد ترویجی علاوه بر موسسه تحقیقات برنج کشور کلیه مراکز تحقیقاتی در سه استان گیلان، مازندران و گلستان این کاروان را همراهی می‌کنند و از همه ظرفیت‌های علمی و نیروی انسانی استفاده شده و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی هدایت این رویداد را بر عهده داشته و سازمان‌های جهاد کشاورزی سه استان مشارکت بسیار فعال دارند.

خانم دکتر حسینی در ادامه از طرح ارتقای تولید و امنیت غذایی برنج با هدف ارتقای بهره‌وری یاد کردند و پایش مستمر مزارع شالیزاری را یکی از برنامه‌های زیرمجموعه این طرح بیان کردند.

اهداف مهم این برنامه حضور متخصصان در عرصه، افزایش ضریب نفوذ دانش، تبادل اطلاعات با بهره‌بردارن، احصای مشکلات و ارائه توصیه‌های فنی است.

لازم به ذکر است حضور محققان و اعضای هیات علمی به‌همراه مروجان و کارشناسان به‌صورت مستمر از مرحله آماده‌سازی زمین زراعی در کلیه عرصه‌های شالیزاری انجام شده و تا پس از برداشت ادامه دارد. ضمنا یافته‌های تحقیقاتی حاصل از پژوهش و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در حوزه برنج از دانشگاه‌ها نیز دریافت و طی این رویداد در دسترس کشاورزان عزیز قرار می‌گیرد.

امید است نتیجه تمام تلاش‌‌ها برای ارتقای کمی و کیفی تولید برنج داخلی و حفظ امنیت غذایی برنج موثر باشد.

روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی گیلان