مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت؛ عملیات ردیابی و پیش آگاهی کنترل آفت مگس میوه زیتون و سایر آفات و بیماریها بطور منظم در باغات شهرستان در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ، سروش ابراهیمی با اشاره به اینکه اکثر درختان زیتون در مرحله رشد میوه هستند و افزایش دما و وزش شدید باد طی هفته گذشته باعث ریزش میوه و آفتاب سوختگی در برخی باغات گردیده است، افزود؛ شکار آفت مگس میوه زیتون در ایستگاههای پیش آگاهی بطور منظم پایش و گزارشات شبکه مراقبت در سامانه پایش عوامل خسارتزای گیاهی ثبت میگردد.
سروش ابراهیمی با بیان اینکه کنترل آفات و بیماریهای گیاهی برای تامین امنیت غذایی بسیار مهم است، افزود: گاهی اوقات عدم کنترل خسارت ناشی از برخی آفات، موجب از بین رفتن ۱۰۰ درصد محصولات کشاورزی خواهد شد .
ابراهیمی افزود: عملیات ردیابی و پیش آگاهی آفت مگس میوه زیتون در ۸ ایستگاه ردیابی و پیش آگاهی شهرستان در سطح ۹ هزار ۲۵۳ هکتار از باغات زیتون شهرستان درحال انجام است.
وی با اشاره به اینکه خسارت پسیل زیتون در باغات سنتی با آلودگی شدید باعث افت شدید باردهی شده است افزود ؛تغذیه لاروی آفت جوانه خوار روی سر شاخه و جوانه انتهایی درختان جوان برخی باغات رویت گردیده که در صورت رسیدن به نرم مبارزه میتوان نسبت به کنترل شیمیایی آن اقدام نمود.
وی با بیان اینکه آفات شپشک سیاه با تراکم کم در باغات سنتی گزارش شده و با توجه به گسترش پژمردگی ورتیسیلیومی وفوزاریومی در درختان زیتون بعنوان مهمترین و جدی ترین بیماری در باغات بالای سد رو به افزایش است افزود؛ در باغات ارائه راهنمایی های لازم جهت کنترل بیماری توسط کارشناسان شبکه مراقبت ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه درحال حاضر باغداران میتوانند نسبت به محلول پاشی باعناصر غذای (کود ۲۰.۲۰.۲۰ با دوز مصرف ۳ تا ۴ لیتردر هزار و کود میکرو با دوز مصرف ۲ در هزار) آبیاری منظم ،مبارزه با علف های هرز و مدیریت کف باغ توجه کنند افزود؛ این اقدامات در رشد درختان در سال جاری وتشکیل میوه در سال آینده برای درختان زیتون تاثیر گذار است .
روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان گیلان