• امروز: 1403/10/16
  • آخرین بروزرسانی: 1403/10/12
کاهش نگرانی تامین آب برای تولید برنج سال آینده رشت

کاهش نگرانی تامین آب برای تولید برنج سال آینده رشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان  رشت گفت: احیای آب بندان ها و شخم زمستانه نگرانی تامین آب برای تولید برنج سال آینده رشت را کاهش می دهد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ؛مسعود اسدی پرور با بیان اینکه با توجه به کاهش ذخیره سد سفیدرود به کشاورزان توصیه کرده ایم حتما برای شخم زمستانه از هم اکنون وارد شالیزارهایشان شوند، گفت: تاکنون شخم زمستانه در ۱۵ درصد از شالیزارهای رشت که بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور است انجام شده است.

اسدی پرور ادامه داد: یکی دیگر از راهکارهای کاهش رنج تنش آبی برای تولید برنج رشت علاوه برشخم اول، احیای آبندان ها در شهرستان رشت است و از ۱۸۳۰ هکتار آب بندان رشت تاکنون ۳۵۰ هکتار آب بندان احیا شده اند و با احیای ما بقی آب بندانها ۴۰ میلیون مترمکعب آب در رشت به عنوان آب سبز که آبی سازگار با محیط است ذخیره خواهد شد.
  
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت با بیان اینکه به طور میانگین در رشت ۸۴ درصد از اراضی به کشت ارقام محلی و ۱۶ درصد به کشت ارقام پرمحصول اختصاص می یابد، خاطرنشان کرد: از آنجاییکه که امسال ممکن است با کمبود موردی آب در برخی از اراضی مواجه شویم، احتمالا کشاورزان کمتری به کشت ارقام پرمحصول به دلیل دیررس بودن ارقام اقدام خواهند کرد و پیش بینی می کنیم در ۹۰ درصد از شالیزارهای رشت ارقم محلی کشت شود و در ده درصد باقی مانده که قابلیت کشت و تولید ارقم پر محصول آنها قابلیت بالایی دارد بلامانع است.

اسدی پرور با اشاره به اینکه برای افزایش قیمت برخی از کودها مانند فسفات و پتاس باعث شد تا کشاورزان سال گذشته کمتر از این کودها استفاده کنند و این امر موجب کاهش عملکرد تولید محصول شان شد، تصریح کرد: برای جبران فقر شالیزارهای رشت از وجود کود فسفات، اوره و پتاس تسهیلات ۱۶ میلیون تومانی با بهره ده درصد در نظر گرفته شده است تا کشاورزان برای خرید این کودها مشکلی نداشته باشند.
وی بر جبران فقر موجود کود در شالیزارهای رشت تاکید کرد: استفاده از کود پتاس برای شالیزارها ۱۸ فایده دارد که مهمترین آن کاهش خرد شدن دانه برنج در زمان تبدیل برنج است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت با اشاره به اینکه نتایج آزمون خاک تا سه سال برای خاک اراضی کشاروزی اعتبار دارد، از کشاوزان خواست حتما برای تامین کودهای مورد نیاز مزارع خود اقدام کنند و آزمون خاک را انجام دهند.

وی در ادامه به توزیع ۴۰۰۰ تن برنج خارجی در رشت اشاره کرد و افزود:  با توزیع این میزان شاهد کاهش قیمت برنج داخلی خواهیم بود.

اسدی پرور با بیان اینکه در حال حاضر فقط ۱۰درصد برنج رشت در دست کشاورزان است،  گفت:در حال حاضر ۹۰ درصد برنج شهرستان رشت فروخته شده است و فقط دلالان توانستند با احتکار آن قیمت را تا این حد در بازار برسانند و اقداماتی در حال انجام است تا از این پس  چنین رویاهایی برای متخلفان هنگام فروش برنج بومی رشت کابوس شود و دلالان نتوانند بدون دخالت در رنج تولید برنج از گرانی این محصول سودهای هنگفت به جیب ببرنند

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان