مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت: یک سوم باغات زیتون شهرستان قدیمی است و نیاز به باز جوانسازی دارند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، سروش ابراهیمی از هرس درختان زیتون در مناطق کوهستانی رودبار خبرداد و گفت ؛ اواخر بهمن ماه و قبل از جوانه زدن و باز شدن شکوفههای درختان زیتون، بهترین زمان برای انجام این کار است .
وی با بیان اینکه قطع کردن شاخه های زاید و آسیب دیده شرایط را برای ترمیم و بازسازی درختان زیتون فراهم میکند، افزود: کاهش جمعیت آفات و بیماریها، تهویه هوا و تابش خورشید به تمام قسمتهای باغ، افزایش عمر درختان و بهبود کیفیت محصول، از مزایای هرس کردن به موقع درختان زیتون است.
وی با اشاره به اینکه با باز جوانسازی باغات فرسوده شاهد افزایش کمیت و کیفت زیتون باغات شهرستان رودبار خواهیم بود، تصریح کرد؛ شرایط آب و هوایی تاکنون خوب بوده است و اگر به کمبود آب بر نخوریم سال آینده محصول خوبی را برداشت خواهیم کرد.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار یادآور شد: به طور میانگین در سال آور بیش از ۲۰هزار تن زیتون تولید می شود و در صورتی که سال آوری را در پیش داشته باشیم تولید روغن زیتون نیز در رودبار افزایش خواهد یافت.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار بیان کرد: در سالهای آور بیشتر زیتونکاران سعی می کنند تا دانه های زیتون روغنی برداشت کنند اما در سالهای نیاور مانند سال ۱۴۰۰ اغلب زیتون ها به صورت کنسروی برداشت می شود.
وی افزود: خوشبختانه برندهای خوبی در تولید و بسته بندی مناسب روغن زیتون رودبار وارد کار شده اند و در مجموع بسته بندی موجب می شود ارزش افزوده تولید این محصول به زیتونکاران برگردد.
ابراهیمی تصریح کرد: روغن زیتون رودبار از طعم و کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و می تواند با زیتوهای کشورهای همسایه سوریه ، ترکیه و عراق رقابت کند.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: رودبار بیش از ۲۲هزار بهره بردار زیتون دارد و زنان در تولید این محصول نقش محوری دارند.
ابراهیمی از اقتصادی تر شدن تولید زیتون در رودبار خبر داد و گفت: مناسب شدن بازار و قیمت فروش خوب موجب شده است که جوانان بیشتری متقاضی ورود به تولید زیتون این شهرستان شوند.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان