• امروز: 1403/02/07
  • آخرین بروزرسانی: 1403/02/06
توسعه زیتون در سایر استان ها مرهون زیتون دیار صلح و دوستی “رودبار” است.

توسعه زیتون در سایر استان ها مرهون زیتون دیار صلح و دوستی “رودبار” است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت ؛شهرستان رودبار قطب توسعه زیتون کشور است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان؛ سروش  ابراهیمی گفت:توسعه زیتون ( سالهای اخیر) در استان ها دیگر مرهون زیتون دیار صلح و دوستی “رودبار” است.

سروش ابراهیمی با اشاره به اینکه شهرستان رودبار دارای ۹هزار و ۲۵۳ هکتار باغ زیتون است، اظهار داشت؛ از این میزان ۸ هزار و ۵۶۸ هکتار باروَر، و مابقی به صورت نهال هستند که تا چند سال آینده تبدیل به درختان بارور خواهند شد.

وی تصریح کرد؛در سال جاری انتظار می رفت، بالغ بر ۲۰ هزار تُن محصول زیتون درشهرستان تولید شود که متاسفانه به دلیل شرایط آب و هوایی و تغییراتی که در فصل زمستان، و زمان گُل دهی باغات زیتون اتفاق افتاد ، شاهد کاهش عملکرد در سطح شهرستان هستیم .

طبق پیش بینی کارشناسان بخش کشاورزی ، تولید زیتون درسال جاری از مرز ۱۱ هزار تن تجاوز نخواهدکرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار با اشاره به فصل برداشت زیتون گفت:برداشت محصول زیتون معمولا از اواخر مرداد ماه و اوایل شهریور ماه، با برداشت رقم ماری شروع می‌شود و تا اواخر آذر ماه، رقم های روغنی جهت استحصال روغن، برداشت می‌شود.

ابراهیمی یاد آور شد: ۱۰ کارخانه صنایع تبدیلی فرآوری زیتون وروغن کشی و ۹۰ واحد صنایع تبدیلی سنتی در شهرستان فعالیت دارند .

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار قیمت زیتون سبز را در سال جاری مناسب دانست و افزود: امسال بجهت اینکه محصول سبز زیتون قیمت مناسبی داشت اکثر کشاورزان تمایل داشتند محصول خود را به صورت سبز عرضه کنند.

وی با اشاره به آغاز استحصال روغن زیتون در شهرستان گفت ؛  باغداران شهرستان رودبار حدود ۳۰ درصد از محصول زیتون را جهت استحصال روغن نگهداشته اند، که از این میزان ، حدود ۵۵۰ تُن روغن زیتون با ارزش اقتصادی ۱۱۰ میلیارد تومان تولید خواهد شد.ارزش روغن زیتون برای مردم پوشیده نیست و این امر سبب افزایش گرایش مردم، به سمت روغن طبیعی زیتون، می باشد.

ابراهیمی افزود؛یکی از بزرگترین مشکلاتی که امروزه در کیفت روغن زیتون تاثیر گذار است ،بحث مگس زیتون است که فعالیت این مگس می‌تواند کیفت روغن زیتون را بشدت پایین آورد.

 وی در خصوص میزان آفت ۵مگس زیتون اذعان نمود؛انتظار می رفت امسال، میزان خسارت آفت مگس زیتون بیشتر باشد،‌که خوشبختانه با حمایت های سازمان جهاد کشاورزی ( توزیع سم و پروتئین در بین باغداران) و تغییرات آب هوایی و گرمای بیش از حد مرداد ماه ، تا حدودی آفت را کنترل کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار، در بخشی از سخنان خود اشاره به ایستگاه ردیابی و کنترل آفت مگس زیتون، در شهرستان کرد و افزود؛ درشهرستان رودبار ۶ ایستگاه ردیابی و کنترل آفت مگس زیتون راه اندازی شده است ، که کارشناسان در حال رصد این آفت هستند و اقدامات و توصیه های لازم در خصوص کنترل آفت مگس زیتون را تنظیم و در اختیار باغداران قرار میدهند.

مهندس ابراهیمی، در خصوص تامین ملزومات مبارزه با آفت مگس زیتون در شهرستان رودبار گفت:در سال جاری سم و پروتئین ،بصورت رایگان در اختیار کشاورزان و باغداران قرار گرفت که این امر درکنترل آفت مگس زیتون بسیار موثر بوده است.

وی در ادامه سخنان خود اشاره به مرحله روغن گیری زیتون کرد و گفت؛ برداشت بموقع و پس از رسیدگی (تغییر رنگ) میوه باید صورت گیرد.وبه تاخیر انداختن برداشت میوه زیتون، محصول سال بعد را کاهش می دهد.

زمان برداشت تاثیر بسیار معنی داری بر روی میزان محصول سال بعد زیتون دارد،برداشت دیر هنگام تعداد جوانه ی گل و کیفیت گل سال بعد را به طور معنی داری کاهش می دهد و سال آوری را تشدید می کند.

بنابر این در ارقامی مثل رقم زرد برداشت به موقع میوه یکی از راه های تعدیل سال آوری است ،ضمنا برداشت پیش از رسیدگی کامل میوه علاوه بر کاهش شدید استحصال روغن، باعث تجمع غیر ضرور باغداران در محل کارخانه های روغن کشی شده و این موضوع باعث آسیب به میوه برداشت شده میگردد.

همچنین پس از برداشت محصول شخم یا پابیل یکی از کارهای ضروری در باغات زیتون است، که این امر باعث تهویه اطراف ریشه، تحریک رشد و فعالیت ریشه ها و افزایش نفوذ آب و کود به ناحیه ریشه ها و ریشه کنی علف های هرز می شود.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان