• امروز: 1403/09/01
  • آخرین بروزرسانی: 1403/08/30
کاهش تولید برنج دم‌سیاه در آستانه اشرفیه

کاهش تولید برنج دم‌سیاه در آستانه اشرفیه

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه گفت: به دلیل کم آبی برخی از کشاورزان این شهرستان به جای کشت برنج دمسیاه که نیاز آب بیشتری دارد به تولید برنج هاشمی پرداختند و دمسیاه در حد کمتری تولید شد.   

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان مهرداد محمدی اظهار کرد: برداشت برنج در شالیزارهای این شهرستان تمام شده است و برخی از این اراضی به پرورش راتون اختصاص یافته‌اند که البته تاکنون میزان سطوح اعلام نشده است و تا پایان این هفته میزان سطوح مشخص و اطلاع‌ رسانی خواهد شد.

وی افزود: طبق بارش‌های زمستان گذشته و کم آبی‌ های موجود به نظر می‌رسد امسال نتوانیم افزایش قابل توجهی را در شالیزارها برای پرورش راتون شاهد باشیم.

محمدی ادامه داد: پرورش راتون موجب ارتقای درآمد برنجکاران می‌شود و با توجه به افزایش تولید مکانیزه برنج که موجب کاهش رنج تولید برنج می شود، جوانان روستایی تمایل بیشتری برای ورود به پرورش راتون دارند.

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه ادامه داد: برنج آستانه بسیار مرغوب است و علاوه بر رقم هاشمی رقم‌ های بسیار مرغوب نظیر دمسیاه نیز در شالیزارهای آستانه کشت می‌شود.

وی گفت: به دلیل کاهش بارندگی‌ هایی که وجود داشت برنج دمسیاه کمتر از پارسال است و کشاورزان ترجیح دادند از رقم برنج هاشمی استفاده کنند که ۱۰ روز دوره رشد کمتری نسبت به رقم دمسیاه دارد.

محمدی اضافه کرد: امسال هزینه تولید برنج بالا بود و علیرغم اینکه در حال حاضر قیمت خرید شلتوک مناسب تر است اما هنوز کشاورز راضی نیست چون برای مراحل مختلف تولید و رشد برنج بسیار هزینه کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه خاطرنشان کرد: افزایش هزینه کارگری و گرانی نهاده‌ها کشاورزان را اذیت کرد و نتوانستند آنچنان که باید کود مورد نیاز گیاه برنج را خریداری کنند.

وی گفت: شاهد هستیم برخی از کشاورزان با افزایش قیمت تمام شده تولید برنج از دلالان پول قرض بگیرند و هم اکنون باید بلافاصله محصول خود را بفروشند تا قرض شان را بپردازند.

محمدی تصریح کرد: کشاورزان ما استفاده چندانی از تولید برنج نکردند و با توجه به سختی و رنج بیشتری که از تولید برنج کشیدند نتوانستند درآمد مطلوبی را کسب کنند. 

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان