منشی زاده از اجرای طرح موفق بهبود تغذیه زنان روستایی و ایجاد باغچه های خانگی در گیلان از سال ۹۴ تا کنون خبر داد و گفت: طرح فوق در هر شهرستان فقط در ۳ روستا اجرا می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان، «حمید منشی زاده» از اجرای طرح بهبود تغذیه زنان روستایی و ایجاد باغچه خانگی با تاکید بر کشت محصولات کشاورزی باغی سبزی در سال جاری خبر داد و گفت: این طرح بر اساس تفاهم نامه فی مابین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی، در استان گیلان در سال ۱۴۰۰ در دست اجرا است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: تاکنون در این طرح که از سال ۹۴ در استان اجرا می شود تعداد زیادی از زنان روستایی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که عمدتا" تسهیل گران زن روستایی و اعضای صندوق اعتبارات خرد محلی هستند.
وی بیان کرد: این زنان کشاورز زحمتکش در زمینه کاشت، داشت، برداشت و فرآوری محصولات کشاورزی سبزی و صیفی، دوره های آموزشی لازم را سپری کرده اند.
منشی زاده با اشاره به اینکه طرح فوق در هر شهرستان فقط در ۳روستا اجرا می شود، اظهار کرد: این طرح در مجموع ۴۸ مورد در سطح شهرستان های استان گیلان در قالب سایت الگویی ترویجی به مساحت ۱۰۰ متر مربع می باشد، که در زمین اصلی یک بهره بردار اصلی و مابقی ۲۰نفر زن روستایی به عنوان بهره بردار تابعی فعالیت می کنند.
وی در ادامه بذر محصولات قابل کشت در باغچه خانگی روستایی را اسفناج، جعفری، شاهی، ریحان سبز، ریحان بنفش، چغندر برگی، تربچه و گشنیز دانست که از جایگاه اعتبارات ملی زنان، توسط واحد امور زنان روستایی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی خریداری و به صورت رایگان به زنان روستایی تحت پوشش طرح توزیع می شود.
منشی زاده همچنین هدف از اجرای طرح ترویج فرهنگ تغذیه سالم و ترویج تولید در باغچه های خانگی را، بهبود وضعیت تغذیه زنان و خانوارهای روستایی، تولید محصول سالم و ایجاد باغچه های خانگی عنوان و ابراز امیدواری کرد: باید با تلاش زنان کشاورز زحمتکش تحت پوشش این طرح در جهت بهبود وضعیت معیشتی خانوار روستایی و تولید محصول سالم و حفظ امنیت غذایی جامعه، گام های موثر و مثبتی برداشته شود.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان