مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اعلام نرخ تبدیل شالیکوبی در سال 1400 گفت: پرداخت نرخ ریالی یا کالایی بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان، «جوادزاده» امروز( یکشنبه، ۱٠ مرداد) بیان کرد: صاحبان شالیکوبی ها می توانند بر اساس نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید 8500 ریال یا به ازای تبدیل یکصد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید سه کیلو و سیصدگرم برنج سفید از شالیکاران دریافت کنند.
وی با بیان اینکه پرداخت نرخ ریالی یا کالایی بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام می شود، اظهار داشت: امسال رتبه بندی کارنجات در ۲ سطح، رتبه دو برای کارخانه نیمه مدرن و رتبه یک برای کارخانجات مدرن انجام شده است و تاکنون از بین 1425 کارخانه شالیکوبی در هر دو رتبه، حدود 200 کارخانه حائز رتبه های یک و دو شده اند.
جوادزاده اضافه کرد: برای کارخانه های درجه دو نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید 9000 ریال یا به ازای تبدیل یکصد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید سه کیلو و پانصد گرم برنج سفید و کارخانه های درجه یک ممتاز نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید 10000 ریال و یا به ازای تبدیل صد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید سه کیلو و هفتصدگرم برنج سفید معین شده است.
وی افزود: 200 کارخانه رتبه بندی شده به طور متوسط از سه تا شش درصد ضایعات برنج کشاورزان جلوگیری نموده و با تنوع و کیفیت بیشتری خدمات ارائه می دهند.
وی خاطر نشان کرد: دریافت اجرت کالایی از نیم دانه و دانه مرغی نیز ممنوع است و تمامی محصولات جانبی مانند سبوس، فل و غیره در اختیار کشاورزان است و وزن کردن شلتوک در بدو ورود این محصول به شالیکوبی ها الزامی و دریافت اجرت بر اساس وزن شلتوک خواهد بود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی بیان داشت: شالیکاران می توانند هرگونه تخلف در روند تبدیل شلتوک به برنج در شالیکوبی ها را با شماره تلفن ۱۲۴ تعزیرات حکومتی یا تعاونی شالیکوبی شهرستان یا اتحادیه استان گیلان اعلام کنند.
وی تصریح کرد: بیش از یکهزار و 425 شالیکوبی در استان گیلان فعال است که تاکنون بیش از 550 شالیکوبی اصلاح ساختار کرده اند که باعث کاهش 40 هزار تنی ضایعات برنج شده اند.
جوادزاده استان گیلان را بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور دانست و ادامه داد: استان گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و تعداد کارخانجات شالیکوبی و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود.
جوادزاده بیان کرد: بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان