• امروز: 1403/09/08
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/07
رتبه اول گیلان در برداشت فندق/برداشت فندق در گیلان آغاز شد

رتبه اول گیلان در برداشت فندق/برداشت فندق در گیلان آغاز شد

الماسی از آغاز برداشت فندق در گیلان خبر داد و گفت: پیش بینی می شود در سال جاری ۵۹ هزار و ۲۰۰ خانوار گیلانی افزون بر ۲۱ هزار تن فندق به ارزش اقتصادی ۱۱۰۰میلیارد تومان از باغات استان برداشت کنند.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان، «مسعود الماسی» از آغاز برداشت نوبرانه فندق از باغات پایین‌ دست اشکورات شهرستان رودسر و املش خبر داد و گفت: برداشت این محصول به زودی در سایر شهرستان های استان گیلان نیز شروع می شود.

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان سطح زیر کشت باغات فندق استان را ۱۹ هزار و ۴۳۶ هکتار دانست و افزود: پیش بینی می شود در سال جاری ۵۹ هزار و ۲۰۰ خانوار گیلانی افزون بر ۲۱ هزار تن فندق به ارزش اقتصادی ۱۱۰۰میلیارد تومان از باغات استان برداشت کنند.

 

وی با اشاره به تعداد ۵۹ هزار و ۲۰۰ بهره بردار فندق در استان گیلان گفت: برداشت فندق تا مهرماه ادامه دارد.

 

الماسی گیلان را دارای رتبه اول در تولید محصول فندق دانست و ادامه داد: محصول این استان ۸۵ درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داده است.

 

وی بیان کرد: در دو ماهه اخیر افزون بر ۴۱۳ هکتار از باغات استان توسعه پیدا کرده است که از طریق تخصیص اعتبارات یارانه نهال با مشارکت باغداران این امر تحقق یافته است.

 

وی ادامه داد: شهرستان های رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مهمترین شهرستان های تولید کننده فندق در استان هستند.

 

الماسی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار، ۶ واحد فرآوری و بسته بندی فندق در شهرستان‌های رودسر، املش و سیاهکل وجود دارد اذعان کرد: اشکورات رحیم آباد رودسر نیز بزرگ‌ترین تولیدکننده فندق و به عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می‌شود.

 

الماسی تصریح کرد: مدیریت غالب باغات فندق بصورت سنتی است و اغلب درختان به روش چند تنه تربیت می شوند که بایستی با بررسی مناطق مستعد و مناسب توسعه کشت، معرفی ارقام پرمحصول و مناسب منطقه، رعایت فواصل کشت، احداث باغات به روش نوین آبیاری، رعایت اصول باغبانی، آموزش و برنامه های ترویجی در خصوص تغذیه مناسب، باغداران را برای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.

 

وی همچنین اضافه کرد: تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه ها، تغذیه و کود دهی مناسب از مهمترین راهکارهایی است که میتواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد.

 

گفتنی است، فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است و مصرف آن برای تقویت حافظه، درمان بیماری‌های گوارشی توصیه می‌شود.از فندق در صنعت شیرینی‌سازی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با ترکیب آن با شکلات می‌توان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود. روغن فندق نیز که از فندق بدست می‌آید، بسیار خوش‌طعم است و در پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان