به گزارش روابط عمومی؛ مجتبی شاه نظری، با بیان اینکه گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری است، اظهار کرد: هر ساله متناسب با بودجه و اعتبارات ابلاغی، اقدام به تجهیز و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری میکنیم و تاکنون حدود ۸۷ هزار هکتار اراضی استان تجهیز شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تجهیز و یکپارچه سازی حدود دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال گذشته، گفت: امسال نیز، برای تجهیز ۹۰۰ هکتار با اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد تومان برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه پروژه تجهیز اراضی شالیزاری در گیلان ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اضافه کرد: تا نیمه اول اردیبهشت اراضی تحویل کشاورزان نشاکار میشود.
شاه نظری با بیان اینکه متولی اصلی آب وزارت نیرو است اما جهاد کشاورزی به عنوان مصرف کننده اصلی آب، برنامههایی برای مصرف بهینه آب دارد، افزود: بازسازی بخشی از ایستگاههای پمپاژ آب و آماده سازی آن برای برداشت آب فصل زراعی از جمله این اقدامات است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۱۰ میلیارد تومان برای ذخیره آب در آب بندانها اختصاص داده شده است، گفت: بیش از ۱۵ میلیارد تومان نیز جهت کاهش تلفات آب از طریق پوشش دار کردن کانالهای آبیاری در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه مدیران شهرستانی انجام اقدامات ضربتی برای آماده سازی اراضی در فصل زراعی را در دستور کار دارند، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم فصل زراعی امسال را با کمترین آسیبها پشت سر بگذرانیم.
شاه نظری در خصوص اقدامات این سازمان جهت آماده سازی باغات استان گیلان اشاره و بیان کرد: اجرای طرح سامانههای نوین آبیاری، میزان راندمان انتقال آب را به بالای ۹۰ درصد میرساند.
وی با اشاره به برنامه ریزیهای انجام شده در حوزه آبیاری تحت فشار، عنوان کرد: بیش از ۲۰ میلیارد تومان اعتبار که ۸۵ درصد آن به صورت بلاعوض و ۱۵ سهم آورده کشاورزان است، برای این منظور در نظر گرفته شده است.
شاه نظری با ابراز نگرانی از کاهش ذخیره برفی در استانهای بالادست، گفت: در حال حاضر سد سرریز است و نسبت به سال گذشته ذخیره آبی خوبی داریم اما با توجه به پوشش برفی استانهای بالادست سد، نگران آن هستیم که این آورد سد از ذخیره برفی بالادست کاهش یابد.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان