روز درختکاری نماد و نمود اُنس انسان با طبیعت و فرصت دوباره تعظیم در برابر خالق و تفکر در زیبایی های بی بدیل نظام آفرینش است
بدون تردید منابع طبیعی همواره به منزله زیربنای توسعه اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی داشته و باید بیش از پیش قدر و منزلت آن مورد توجه قرار گیرد.
روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، تلنگری است تا بدانیم فرزندان ما و آیندگان، برای ادامه حیات، وابسته به رفتار امروز ما در مقابل حفظ منابع طبیعی هستند.
دین مبین اسلام، انسان را به کاشت درخت و توسعه فضای سبز ترغیب و تشویق نموده و آن را از صدقات برشمرده است به نحوی که پیامبر مکرم اسلام (ص) می فرمایند: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود .
هفته منابع طبیعی و روز درختکاری فرصتی است تا این سنت حسنه را که از نیاکان ما برجای مانده است به فرزندان خود آموزش دهیم و به رسم میراث داری و امانت داری ، در کاشتن نهال و گسترش زندگی بر این کره خاکی کوشا باشیم.
تاثیر مستقیم وغیر مستقیم منابع طبیعی به لحاظ توانمندی های بسیار زیاد آن بعنوان یکی از اساسی ترین عوامل توسعه کشور محسوب می شود.
اگر توانایی های فوق بصورت مطلوب استفاده شود میتواند ضامن توسعه پایدار و همه جانبه گردد. بنا بر این حفظ منابع طبیعی بعنوان جهادی عظیم در راستای توسعه پایدار و توجه به نسل فعلی و آتی کشور بشمار می آید و از تقدس وارزش والایی بر خوردار میباشد.
لذا اینجانب ضمن آرزوی توفیق برای فعالان این عرصه، پانزدهم اسفند، روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی را به تمام حافظان و بهره برداران عرصه های جنگل، مرتع و بیابان تبریک عرض می نمایم.
مسعود الماسی
رئیس سازمان