مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با توجه به سطح تولید گیاه آلوئهورا در استان توصیه میشود تا این محصول در واحدهای فراوری گیاهان دارویی و تولید انواع دمنوشها و عرقیات گیاهی استان در چرخه فراوری قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان؛ دکتر جواد زاده با بیان اینکه یک واحد فراوری ویژه گیاه آلوئهورا نیازمند به سطح ظرفیت تولید روزانه ۲ تن است اظهار کرد: سالانه ۲۰ هزار تن گیاه بهعنوان ماده اولیه نیاز است تا با تولید سالیانه حداقل ۶۰۰ تن و سرمایهگذاری بالغبر ۱۵ میلیارد تومان یک کارخانه فراوری خاص آلوئهورا توجیه اقتصادی و بازگشت سرمایه داشته باشد.
وی با بیان اینکه، برای این مقدار فراوری بایستی سطح تولید گلخانهای در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هکتار پیشبینی شود افزود: هنوز فاصله زیادی برای رسیدن به سطح کشت متعلق به گیاه آلوئهورا با احداث یک کارخانه خاص فراوری الوئه ورا و شاخصهای اقتصادی اشاره شده وجود دارد.
جوادزاده از تولید حدود ۸۰۰ تن گیاه آلوئهورا در استان گیلان طی سال جاری خبر داد و طی توصیه ای به همه سرمایهگذاران و تولیدکنندگان این بخش گفت: در قالب تشکلها و زنجیرههای تولید با ظرفیتهای موجود کارخانههایی که دارای پروانه بهرهبرداری بوده و ظرفیتهای خالی فراوری دارند بهصورت ترکیبی در قالب فرایندهای چندمحصولی، فرایند تبدیل و فراوری را انجام دهند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: در استان گیلان ۸ کارخانه فراوری گیاهان دارویی و انواع دمنوشها و عرقیات گیاهی با ظرفیت ۵۵۰۰ تن دارای پروانه بهرهبرداری در حال تولید است.
وی اضافه کرد: همچنین ۲۰ جواز تاسیس نیز با ظرفیت ۸۵۰۰ تن که تاکنون پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰ درصد داشته اند در طی دو سال آینده به بهرهبرداری میرسند که امکان فراوری و تبدیل الوئه ورا را تا ۱۵۰۰۰ تن خواهند رساند.
دکتر جواد زاده اظهار کرد: محصولات فراوریشده گیاه آلوئهورا در صنایع غذایی، نوشیدنیها، آرایشی، بهداشتی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد و این محصولات در قالب شیرابه یا لاتکس، ژل یا عصاره و پودر و حتی برگ آلوئهورا ارزش افزودی بسیار بالایی ایجاد میکند و از اولویتهای فراوری در سازمان جهاد کشاورزی است که میتواند باعث اشتغال مولد و افزایش درآمد بهعنوان شغل اصلی و جانبی باشد.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان