• امروز: 1403/09/08
  • آخرین بروزرسانی: 1403/09/08
آستانه اشرفیه مرکز تعیین قیمت و تجمع صنایع فناوری بادام زمینی

آستانه اشرفیه مرکز تعیین قیمت و تجمع صنایع فناوری بادام زمینی

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: شهرستان آستانه اشرفیه دومین تولید کننده بادام زمینی کشور و مرکز تعیین قیمت و دادوستد وتجمع صنایع فناوری این محصول در کشور است.

به گزارش روابط عمومی سازمان؛ مهندس اکبرزاده  با بیان اینکه  3 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت بادام زمینی قرار دارد و از این میزان 2 هزار و 500 هکتار مربوط به آستانه اشرفیه است افزود:  شهرستان آستانه اشرفیه دومین تولید کننده بادام زمینی کشور و مرکز تعیین قیمت و دادوستد وتجمع صنایع فناوری این محصول در کشور است.

 وی با اشاره به جایگاه ویژه محصول بادام زمینی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زندگی مردم این منطقه ادامه داد: حدود 5 هزار بهره بردار گیلانی در بخش تولید بادام زمینی فعال  و به‌عنوان محصول شاخص در شهرستان است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: این محصول با تولید 11هزار تن بالغ بر 200میلیارد تومان ارزش اقتصادی برای کشاورزان آستانه اشرفیه دارد.

وی  عملکرد در هکتار بادام زمینی آستانه اشرفیه بر حسب تولید پیله‌تر آن (بوته ای) 5 تن در هکتارعنوان کرد و ادامه داد: محصول پس از خشکانیدن اولیه به 3.7 تن در هکتار می‌رسد و محصول فرآوری شده نهایی بادام زمینی در هر هکتار 1500 تا 1800 کیلوگرم است. با این حساب در آمد ناخالص یک کشاورز بادام زمینی کار از هر هکتار با فروش هر کیلو بادام زمینی برشته با حداقل 50 هزارتومان به 75 میلیون تومان می‌رسد.
مهندس اکبرزاده با  تأکید بر این که  در آمد مناسب، دلیل اصلی توسعه کشت محصول در استان شده و کشت بادام زمینی باید به تناوب با کشت دیگر محصولات زراعی صورت گیرد اذعان داشت: سوددهی خوب محصول بادام زمینی سبب شده بسیاری از کشاورزان این محصول را همه ساله کشت کننداما عدم رعایت تناوب کشت بادام زمینی از سوی کشاورزان موجب مشکلاتی در زراعت این محصول از جمله شیوع انواع قارچ‌های بیماری زا می‌شود که در نهایت به ضررخود کشاورزان تمام می‌شود و توصیه می‌شود که کشاورزان تناوب زراعی را رعایت کنند.

وی در خصوص درصد مکانیزاسیون این محصول خاطر نشان کرد: کشت و برداشت این محصول در سال‌های قبل به شکل سنتی انجام می‌شده اما در چند سال اخیر نوعی از دستگاه بذر کار برای کشت و کمباین برای برداشت به کار گرفته شده همچنین یکی از صنعتگران استان خرمن کوب را برای برداشت بادام زمینی تولید کرده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در آستانه اشرفیه 200 کارگاه سنتی فرآوری بادام زمینی و 8 کارخانه وجود دارد که دو کارخانه مجهز به تجهیزات مدرن و به روز است، تصریح می‌کند: با هدف افزایش کمی و کیفی محصول از پنج سال گذشته تحقیقات روی 180 رقم مختلف در استان با کمک مرکز تحقیقات کشاورزی انجام شده که امیدواریم برای سال زراعی آینده بتوانیم چندین رقم آجیلی و روغنی با تولید بالا را به کشاورزان معرفی کنیم.

قابل ذکر است: برداشت بادام زمینی در آستانه اشرفیه از شهریور ماه هرسال آغاز و تا حداکثر اواسط مهر به پایان می‌رسد و در این موقع از سال معمولاً بادام زمینی‌های تولید شده فرآوری و برشته می‌شود.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان